Kayseri okuyor

TUİK verilerine göre Kayseri 'nin kütüphane ziyaretinde ilk 3 il arasında yer aldığını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, geçen yıl ilde 775 bin kişinin kütüphane ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Kayseri okuyor

YENİ KÜTÜPHANELER YAPILACAK

Başkan Büyükkılıç, tarihte Makarr-ul Ulema yani Alimler Şehri olarak bilinen Kayseri 'ye yakışır biçimde ilim hizmeti vermeye gayret ettiklerini dile getirdi. Bu kapsamda, Büyğkşehir bünyesinde hizmet veren kütüphane sayısını 7’ye çıkardıklarını kaydeden Büyükkılıç, 2021 yılında da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde modern bir kütüphane ile Bozantı Caddesi’ne Çocuk Kütüphanesi yapacaklarını söyledi. Kayseri’nin okuma ve okutma anlamında çok duyarlı bir şehir olduğunu anlatan Başkan Büyükkılıç, , Kovid-19 salgınında bir dönem kütüphanelere ziyaretçi kabul edilmemesine rağmen ortaya çıkan rakamların bunun en önemli göstergesi olduğunu ifade etti.

KAYSERİ İLK 3’E GİRDİ

Başkan Büyükkılıç, ildeki kitap okuma rakamlarına dair şu bilgileri verdi:
“Kütüphanelerimiz, pandemiden dolayı kurallara göre hizmet veriyor. Kitaplar alındıktan hemen dezenfekte ediliyor. Girişlerde HES kodu soruluyor ve ateş ölçümü yapılıyor. Sık sık dezenfekte işlemleri de uygulanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu verileri de gösteriyor ki yavrularımız gönül rahatlığı ile kütüphanelerimize geliyor. 81 il arasında en çok kütüphane ziyaretçisi olan iller arasında ilk 3 arasındayız. Gelecek neslin başarılı, eğitimli, kaliteli, çağın gereklerini doğru okuyabilen, insanlığa değer katabilen bir nesil olabilmesi için her türlü imkânı hazırlıyoruz ve hazırlamaya da devam edeceğiz.”

Kurumsal Haber