Kayseri 'kütüphaneler şehri' olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak merkez, semt ve ilçe kütüphanelerinde yakalanan 2 bin 600 kişilik okuma kapasitesi ile Kayseri'nin kütüphaneler şehri olması yolunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

Kayseri 'kütüphaneler şehri' olacak

EN FAZLA OKUYUCUSU OLAN İLLER ARASINDA

'Kütüphaneler Haftası' dolayısıyla, Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kayseri'nin, Türkiye'de en fazla kütüphane ziyaretçisi olan iller arasında olduğu belirtildi. Konuyla ilgili değerlendirmesinde Başkan Büyükkılıç, 2020 yılında kütüphanelerle ilgili yapılan yatırımlara dair şu bilgileri verdi:
“2020’de tarihi Meryem Ana Kilisesi’ni restore edilerek Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülmesinin yanı sıra Beyazşehir Kütüphanesi, Argıncık Semt Kütüphanesi, Ziya Gökalp Semt Kütüphanesi açılırken, merkezde Büyükşehir’in açtığı kütüphane sayısı 7’ye çıkmış oldu. Sarız İlçe Kütüphanesi de tefrişatı yapılarak yeni adresine taşındı. Ayrıca merkez kütüphaneye ek okuma salonu yapılarak merkezin ihtiyacına cevap vermek amacıyla imkânlar genişletildi. Diğer taraftan Talas’ta hizmete açılan 7/24 Halk Kütüphanesi’ne de gereken bütün destekler verilirken öğrencilere, vatandaşlara okuma konusunda büyük katkı sağlandı.”

2 BİN 600 KİŞİ OKUMA KAPASİTELİ

Merkez, semt ve ilçe kütüphanelerinde toplam, 2 bin 600 kişilik okuma kapasiteli, 100 bin 212 basılı kitap ve 22 bin e-kitabın bulunduğunu dile getiren Büyükkılıç, Beyazşehir Halk Kütüphanesi, Ziya Gökalp Semt Kütüphanesi ve Argıncık Semt Kütüphanesi'nde de çocuk kütüphanelerini hayata geçirdiklerini kaydetti.

2021’DE DE YENİ KÜTÜPHANELER YOLDA

Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne İl Halk Kütüphanesi, çocuklara özgü Çocuk Kütüphanesi ve Akkışla ilçesine kütüphane yapımı 2021 yılı projeleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Kurumsal Haber