Kayseri KOBİ'leri Direniyor

Kayseri, kapanan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) miktarında en az kapanma oranına sahip illerden oldu.

Kayseri KOBİ'leri Direniyor

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’ndan (TEPAV) elde edilen son verilere göre, Kayseri’deki KOBİ’lerin direndiği görüldü. Kayseri, kapanan KOBİ’lerde oran olarak en az olan iller arasında yerini aldı.
 
KOBİ KAPANMA ORANINDA EN AZ OLAN İL ELAZIĞ, SONRA KAYSERİ
 
Türkiye’de 2018 yılı Mayıs ayına kıyasla 2019 yılı Mayıs ayı itibariyle kapanan KOBİ’lere sahip iller içerisinde en düşük kapanma oranına sahip il eksi yüzde 0,2’lik oran ile Elazığ olurken, onu ise eksi yüzde 0,3’lük orana sahip il olan Kayseri takip etti. Kayseri söz konusu oran ile ülke ortalamasının da gerisinde yer aldı. Oranları belirleyen miktarlara bakıldığında Kayseri’de 2018 yılı Mayıs ayında toplam 31 bin 344 KOBİ bulunduğu görülürken, 2019 yılı Mayıs ayında ise bu rakamın 31 bin 249’a gerilediği kaydedildi.  
 
15 İLİN KOBİSİNDE ARTIŞ
 
İller içerisinde bir önceki yıla kıyasla KOBİ miktarında artış gösteren toplam 15 il bulunduğu dikkatleri çekti. Aralarında Nevşehir, Batman, Şırnak, Mardin gibi özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinin yer aldığı listede en fazla KOBİ artış oranında sahip il yüzde 9,4’lük oran ile Batman oldu. Batman’ı ise sırası ile Nevşehir ve Şırnak takip etti. HABER: KAAN AKBAŞ