Kayseri Kasaplar Odası Bakanlığın kara listesini eleştirdi

Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, Tarım ve Orman Bakanlığının evvelki gün yayınladığı taklit ve tağşiş yapılan ürünlere dair listesine eleştiride bulundu. Aydın, 'Zararlı olan her şeye biz de karşıyız. Sakatat ve dalak dokusu zararlı değildir' dedi.

Kayseri Kasaplar Odası Bakanlığın kara listesini eleştirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 229 firma ve 386 ürünü kapsayan taklit ve tağşiş listesinde, Kayseri’den de 25 firma yer aldı. Ancak Kayseri Kasaplar Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, listenin vatandaşın kafasını karıştırabileceğini iddia etti. Gıda içerisindeki zararlı maddelere kasaplar olarak kendilerinin de karşı olduklarını belirten Aydın, et ürünlerinde tespit edilen sakatat ve dokuların sağlığa zararlı olmadığını savundu. Özellikle dokuların, bıçak ve kesme tahtaları üzerinden ete bulaşarak tespit edildiği için, et içerisinde herhangi bir doku bulunmadığına dikkat çeken Aydın, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“RENCİDE OLDUK”

“Bizler Kasaplar ve Besiciler Odası olarak her daim esnafımızın yanındayız. Kayserimizin geleneklerinden Ramazan ayında kasap esnafımızın sucuk içi yapıp özel müşterilerine iftarlık olarak ikram ettikleri sucuk içi geçtiğimiz Ramazan ayında Tarım İl Müdürlüğümüzün kontol memurları tarafından denetlenmiş. Bu denetlemede kasap esnafımızın numune alma şartlarına uymaksızın yani numune bir parçası kasap esnafında bir parçasını kendisi almak suretiyle alınması gerekirken memurlar sade kendilerine almak suretiyle tek taraflı tahlil yaptırılmış ve binde beş civarında dalak dokusu tespit edildiğinden küçük esnafımıza yüklü miktarda ceza kesilmiştir. Binde beş dalak kokusu ve kelle etiği sağlığa zararlı değildir. Zararlı olan her şeye biz zaten karşıyız. Oda esnafımız da zaten kendi yemediğini satmaz. Dalak dokusunun da yüzde doksanı kandır ve insan sağlığına zararlı değildir. Vatandaşımız bunu bilmediği için insan sağlığına zararlı diye düşünülebilir. Kanatlı tavuk eti konusuna gelince, aynı işyerinde kırmızı et ve tavuk aynı tezgahta parçalanırsa tezgahtan ve bıçaktan birbirine geçmektedir.  Akabinde olayın yeni yapılmış gibi teşhir edilmesi esnafımıza çok büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. İki günden bu yana basında yazılan yazılar bizleri rencide etmektedir.”

Haber Merkezi