Kayseri Kalesi ve Müzesi en prestijli projeler arasında

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından her yıl seçilen ve Türkiye Mimarlık Yıllığı'nda yer almaya hak kazanan 40 prestijli proje arasında restorasyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Kayseri Kalesi ve Müzesi'nin de yer aldığını açıklayarak, 'Bu onur şehrimize aittir.' dedi.

Kayseri Kalesi ve Müzesi en prestijli projeler arasında

Başkan Büyükkılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde koruma kurullarınca onaylanan projelerin Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından her yıl değerlendirildiğini belirtti.

Mimarlık alanında Türkiye’nin en saygın kurumu olarak kabul edilen ve mimarlar tarafından sonuçları merakla beklenen 2019 yılı değerlendirmesinin tamamlandığını kaydeden Başkan Büyükkılıç, Kayseri Kalesi ve Müzesi’nin de Türkiye genelinde seçilen ‘En prestijli 40 proje’ arasında yer aldığını ve Türkiye Mimarlık Yıllığı’nda yer almaya hak kazandığını ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, restorasyonu Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan Kayseri Kalesi’nin ve içerisinde yer alan müzenin alanında saygın ve otorite kabul edilen kişiler tarafından seçilmesinin önemine işaret ederek, “Bu mutluluk ve onur şehrimize aittir.” diye konuştu.

Tarihi Kayseri Kalesi’nin, pek çok medeniyete ait izleri bünyesinde barındıran Cumhuriyet Meydanı’nda adeta bir “gerdanlık” gibi şehre değer kattığını belirten Başkan Büyükkılıç, “En başından beri Kayseri Kalesi’ne yakışır bir restorasyon olabilmesi için gayret gösterildi. Sadece bugünü değil yarınları da düşünerek, yavrularımıza sonsuza kadar miras bırakabileceğimiz kalite ve ayrıntı ile çalışmalar gerçekleştirildi. Tüm ayrıntılar en ince detayına kadar ele alındı ve ortaya ‘alanında uzman kişilerce’ takdir edilen bir çalışma çıktı. Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından Türkiye genelindeki projelere yönelik yapılan çalışmada Kayseri Kalesi ve Müzesi’nin ‘En prestijli 40 proje’ içerisinde yer alması Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar hassas çalıştığının da bir kanıtı aslında. Bizi 130 proje arasından seçen Arkitera Mimarlık Merkezi ile Kayseri Kalesi’nde emeği bulunan başta Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

2019 yılında inşaatı tamamlanan 40 adet projenin seçildiği Mimarlık Yıllığı 'nda bu yıl, 25 mimari, 6 kentsel tasarım/peyzaj, 4 iç mekan, 3 geçici strüktür ve 2 restorasyon/yeniden işlevlendirme projesi yer alıyor.