'Kayseri hak ettiği yatırımı almıyor'

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamasında, '2020 yılı Kayseri hak ettiği yatırımın içerisinde değil' dedi.

'Kayseri hak ettiği yatırımı almıyor'

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy “Kayserimizde yarım kalan ne varsa tüm projeleri dile getirdim. Yol problemi, hastane problemi, internet problemi, hızlı tren problemi, yarım kalan yatırımlarla ilgili problemler ve beklentiler, tarım ve sulama ilgili ilgili sorunların tamamını içerisinde bulunduğum plan bütçe komisyonunda dile getirdim. İlgili Bakanlarımıza konuları detaylandırdım. Kayseri ile ilgili sadece komisyonda değil TBMM çatısı altında sorunlarımızı sürekli dile getirmeye çalışıyorum. Kayseri kelimesini TBMM’si çatısı altında tarihte en çok kullanan milletvekiliyim diyebilirim” dedi.

Ersoy ayrıca, “2020 yılı Kayseri hak ettiği yatırımın içerisinde değil. Bunu nere ile kıyaslıyoruz. Örneğin Konya ile kıyaslıyoruz. Konya’ya giden yatırımın 6’da biri ise bu da doğru değil. Konya bir metro ödeneğini alıyorken biz halen hızlı tren ödeneği alamıyorsak bu Kayseri’mize yapılmış bir haksızlık olarak görürüz. Kayserimize yapılan yatırımları biz görmezden gelemeyiz. Mutlaka yıllar içerisinde birçok yatırım olmuştur. Ama diyoruz ki Kayserimizi bir Konya ile kıyaslayın. Bir Gaziantep’le kıyaslayın hatta Kahramanmaraş ile kıyaslayın. Buralarda bizim illerimiz yatırımlar yapılsın ama Kayseri hak ettiğini alsın. Buraya gelen devlet büyüklerimizi de iyi bilgilendirmeliyiz. Biz taleplerimizi net ve doğru iletmeliyiz ki sonuca ulaşalım. Ortada Kayseri için çok büyük bir beklenti var. Ortada verilmiş sözler var. Cumhur ittifakı olarak bizim üzerimize düşen bu sorunları dillendirmek ve uygulamaya alınmasını sağlamak“ diye konuştu.

Kayseri Organize Sanayi bölgesi ile ilgili yapılan eleştirilere de değinen Ersoy, “Her kurum kendi içerisinde eleştiriye açık olmalı. Birileri bir şey söylüyor ise buna cevap verilmeli. Teknik okullarla ilgili OSB’nin yaptığı çalışmalar takdire şayan. Ben bunu TBMM kürsüsünden de dile getirdim. 2 bin 500’ün üzerinde öğrenciye sahip olan bir teknik lise. Oradan mezun olanların işinin hazır olduğu bir insan topluluğu. Genç yaşta ekmeğini eline alan bir topluluk. Bu çok önemli. Eleştiriler olacaktır elbette. Bu eleştiriler kişisel husumetlere dönüşmediği takdirde bütün kurumları kendi iç dünyasında dinamik tutacaktır” şeklinde konuştu.

İHA