Kayseri fidanına sahip çıkmadı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tüm yurtta başlattığı 2023 noktada toplam 11 milyon fidan dikimi kampanyasındaki ücretsiz olarak fidan sahiplenme konusuna Kayseri ilgi göstermedi.

Kayseri fidanına sahip çıkmadı

Bakanlığın fidan bağışı ve ücretsiz fidan sahiplenme yöntemleri ile ortalama 10 günlük süreç sonundaki 3 saatlik zaman içerisinde, tüm yurtta 11 milyon fidanı dikerek rekor kıracağı çalışmada, iller adeta birbirleri ile fidan sahiplenme konusunda yarıştı. ‘Geleceğe Nefes Ol Kampanyası’ adıyla duyurulan çalışmaya illerdeki vatandaşlar,  kişi başına 5’er adet fidanı, ad, soyad, e-posta adresi ve ikamet ettikleri il bilgilerini vererek ücretsiz sahiplendi. Kampanyanın ilk birkaç gününde başta İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük illerin yanı sıra, Bilecik, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Tokat, Amasya, Ardahan ve bu gibi küçük illerin de kendilerine ayrılan kontenjanı doldurarak, hedefi yakaladığı görüldü.
 
KAYSERİ GÖNÜLSÜZ: YÜZDE 56
 
Türkiye’de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11.11'de 81 ilde toplam 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması şeklindeki anlamlı etkinliğin, büyük ve küçük bir çok ilde hedefi tutturarak kontenjanlarını doldurdukları söz konusu seferberlikte Kayseri, haberi oluşturduğumuz an itibariyle henüz yüzde 56 düzeyinde kaldı. 
 
KAYSERİ ORMAN FAKİRİ
 
Kayseri’nin yüzölçümüne kıyasla orman miktarında orman fakiri olduğu biliniyor. Veri kaynağı ‘DrDataStats’ adlı siteden elde edilen bilgilere göre Kayseri, kendi yüzölçümüne kıyasla orman varlığında Türkiye’de Aksaray, Ağrı, Kars, Iğdır, Şanlıurfa, Nevşehir, Niğde ve Van’dan sonra en az ormana sahip il olarak karşımıza çıkıyor. Edinilen bilgilerde Kayseri’nin, yüzde 7,81’lik orman miktarı ile 73’üncü sırada yer aldığı da dikkatleri çekiyor.
 
ÜLKEDE KISA SÜREDE YÜZDE 77 SEVİYESİ
 
Anlamlı çalışmada haberi oluşturduğumuz an itibariyle ve ağaçlandırma seferberliği başlayalı birkaç gün olmasında rağmen, ülke genelindeki duyarlı vatandaşların fidan sahiplenmesine büyük ilgi gösterdiği dikkatleri çekerken, yurt genelinde yüzde 77 seviyesinin yakalandığı görüldü. Kampanya süresinin bitimine 10 gün gibi bir süre olmasına karşın, duyarlı vatandaşlar saatler içerisinde milyonlarca fidanı sahiplendi.  HABER: KAAN AKBAŞ