Kayseri Esnafından OHAL'e Onay

15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte üç ay Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. OHAL'in uzatılmasına halktan da onay geldi.

Kayseri Esnafından OHAL'e Onay

Darbe girişimi ile başlayan OHAL sürecinde birçok kamu, kurum ve kuruluşlar da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) temizliği yapılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, Bakanlar Kurulu kararıyla Olağanüstü Hal sürenin üç ay daha uzatıldığını açıkladı. FETÖ terör örgütünün biran önce temizlenmesini isteyen Kayseri halkı ve esnafı ise OHAL’ in uzatılmasını destekliyor.

Üç ay uzatılan OHAL’in hiçbir sakıncasının olmayacağını düşünen esnaf Ali Çarkıt, “Ohal’i onaylıyorum üç ay süre zarfı içerisinde herhangi bir sıkıntı yaşamadım” dedi. Çarkıt, FETÖ terör örgütünün temizlenmesi için bu uygulamanın şart olduğunu vurguladı.

Devletin tedbir almasının uzun zaman alacağını belirten Ahmet Aksoy ise FETÖ operasyonlarının çok geciktiğini, diğer tarikat ve gruplara da operasyonlar düzenlenmesi gerektiğini, masum insanların etkilenmesini istemediğini dile getirdi. Aksoy ayrıca ikinci bir darbe girişimi olacak kadar bir gücün kalmadığını belirterek, sözlerine şunları ekledi: “Başka bir Türkiye yok. Vatanımızın terör örgütlerinden temizlenmesini istiyoruz. Bunun içinde OHAL’ in üç ay daha uzatılmasında bir sakınca görmüyorum. Yılların yapılaşması var bu durumu hemen silip atamak mümkün değil.”

OHAL’in uygulandığını hissetmediğini söyleyen esnaf Ahmet Sancak da OHAL’in ikinci bir darbe girişiminin olacağı korkusundan değil,  FETÖ’nün temizlenmesi için şart olduğunu ve hükümetin burada en güzel kararı aldığını söyledi. Sancak, diğer taraftan muhalif partilerin de bu kararı onaylaması gerektiğini kaydetti. RÖPORTAJ: DUYGU SEVİMLİ