KAYSERİ CEZALI DEGİL, AMA...

HABER: Şeref KAHRAMAN FOTO: Muhammed KÖSEDAĞ - Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, yeni yayın dönemi nedeniyle Kayseri Anadolu Haber Gazetesi'nin yönetim kadrosu ve personeli ile bir araya geldi. Başkan Tok, erken seçim tartışmalarından, ülke genelinde çıkan yangınlara, çoklu baro seçimlerinden, AYM'nin 'ışık' açıklamalarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı Kayseri ziyaretine kadar çok önemli açıklamalarda bulundu.

KAYSERİ CEZALI DEGİL, AMA...

"DARBEYİ DÜŞÜNENLER TÜRK MİLLETİ’Nİ AYAKTA GÖRECEKLER"

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım Twitter'da, "ışıklar yanıyor" açıklamasıyla ilgili konuşan MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, "Işık konusu ile ilgili tavrımız da net. Darbeyi çağrıştıran bir yazıya insanların bir şey dememesi tuhaf olur. Anayasa Mahkemesi üyesinin yazmış olduğu, halisane bir cümle değil, ‘Işık yanıyor’ hadisesini son 12 Eylül itibariyle zaten ‘Genelkurmay’ın ışıkları yanıyor, darbe olacak, ya da oluyor, geleceğiz, geldik’ manasında 30 yıldır bu konu toplumumuza enjekte edildi. Şimdi siz ‘ışık yanıyor’ dediğiniz anda halk bunu darbe çağrışımı anlar. 15 Temmuz’u yaşamışsın, kalıntıları hala var. Hala darbe çığırtkanlığı yapmak, nereye ışık yakıyor açıklaması lazım. O nereye ışık yakıyor. Darbe olacağını düşünenler mutlaka karşılığında Türk Milleti’ni ayakta görecekler. 2020’deyiz, dünyada darbeler var, Türkiye’de dahil darbeler olabilir, hiç yaşanmaz denildiğinde 15 Temmuz darbesini yaşamadık mı? Buradan sonuçla yine aklında hükümeti normal seçimle indirmeyi düşünemeyip, farklı vesayet yolları arayarak indirmeyi düşünen bir grup, bir örgüt olabilir, olmaz diyemem, olduğunda da ne olacağını bilmeleri gerekiyor ” dedi. Başkan Tok ayrıca çoklu Baro’yu da desteklediklerini söyledi.

 

"BARO BAŞKANI’NA TAVSİYE, KENDİ ARALARINDA YARIŞSINLAR"

KAYSERİ Baro Başkanı Cavit Dursun’un sosyal medyadan paylaşımları ile ilgili de görüşlerini söyleyen MHP İl Başkanı Serkan Tok, “Baro Başkanı’na buradan şu tavsiyeyi vereyim. Anayasa Mahkemesi toplandı ama bir sonuç çıkaramadı. Bir baksın bakalım önce Anayasa Mahkemesi ne diyecek, ona bakmak gerek. Bu toplantısında çıkan bir sonuç yok, olağanüstü toplanmasına rağmen. Beklemek gerekiyor, Anayasa Mahkemesi hem Enis Berberoğlu ile ilgili hem de kendi üyeleri ile ilgili ne diyecek beklemek lazım. Ona göre yorum yaparsa daha doğru olur. Baro seçimlerinde de herhangi bir adayın yanında yer almadık, öyle bir tavır da sergilemedik, kendi aralarında yarışsınlar” ifadelerini kullandı.

 

DIŞARIDAN BİR EMİR ALAN DEVLET MEMURU YOK DİYE ALGILIYORUM

BAŞKAN Serkan Tok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun herhangi bir cemaatin devlet kademelerine yerleşmesinin iftira olduğu açıklamalarını doğru bulduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “82 milyonluk Türkiye’de insanların dini düşünceleri olabilir, dini düşünceler içerisinde farklı cemaatlere, farklı yapılara üye olabilir ve ya gönül bağı da olabilir. Orada Bakanımızın dediği şey şu: Artık kim olursa olsun emri genel müdüründen, bakanlığından alıyor. Dışarıdan bir emir alan devlet memuru yok manasında algılıyorum. Eskiden FETÖ’nün olduğu dönemde emri Pensilvanya’dan, kendi imamlarından alıyordu. FET’önün zararını en yakın milletimiz, devletimiz gördü. Artık dışarıdan emir alacak bir yapının Türkiye Cumhuriyeti’nde devlet memuru olduğunu düşünmüyorum.”

 

CHP, YILLARCA KARŞI ÇIKTIKLARI ABDULLAH GÜL’DEN MEDET UMAR HALE GELDİ

TOK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında erken seçim talebinin sorulması üzerine şu cevabı verdi: “Erken seçim olup olmayacağını kıymetli büyüğümüz Genel Başkanımız açıkladı. CHP Genel Başkanı’nın bence bu konuda Türkiye gündemini değiştirmek gibi bir politikası olduğunu düşünüyorum. Son iki haftadır onun üzerine çok gidildi. Türk Tabipler Birliği’ne gittiğinde komik bir açıklama yaptı. Pişpirik oynarken akıl veriyor, ‘sıfır kağıtlar dağıtırken kahvede koronayı engellersiniz’ diyen bir Genel Başkandan Türkiye’nin iç meseleleri ve ya ulusal güvenliği ile ilgili bir fikir elde edemezsiniz. Bir de kendisine Maraş soruldu, Türkiye’nin dışındaki özellikle Kıbrıs meselesinde Maraş’ın ne olduğunu bilmeyen, Maraş’ta ne olduğunu bilmiyor, bizim Kahramanmaraş zannediyor. Hepimiz bunu görüyoruz. Üzerine çok gidince, hemen erken seçimi öne attı. Erken seçim isteği ile kendisini kurtardı, bir gün önce Maraş’ın turizme açıldığını tüm dünya biliyor, dünya ayağa kalkmış, siz ‘Maraş mı? Ne Maraşı?’ diyorsunuz. İlginç bir adam. Diyelim ki seçim istiyorsun, sen aday mı olacaksın, bir de onu soralım, kimi aday göstereceksin. CHP bu işten çok ciddi sıkıntılı. Nerede ithal aday varsa, yıllarca karşı çıktıkları Abdullah Gül’den medet umar hale geldiler. Samimi görmüyorum.”

 

'YARIN DEĞİL, 1 SAAT SONRA SEÇİM OLSA YİNE KAZANIRIZ'

GAZETECİLERİN ‘Yarın seçim olsa, Cumhur ittifakı Kayseri’de yine 17-0 yapar mı?’ sorusunu MHP’li Tok, “Yarın değil, 1 saat sonra seçim olsa yine kazanırız. Burada sorunumuz yok. Güneyimizde 190 tane savaş gemisi var, topunu tüfeğini bize çevirmiş. Güneyimizde bir hafta sonra Akıncı mı, Tatar mı seçimi olacak, 12 Adalar’ı bırak 28 adaya silah sevkiyatı olmuş, S300’ler bu adalara sevk edilmiş. Yunanistan ile durumumuz ortada. Ermenistan, Azeri savaşında Türk İHA, SİHA’larının nasıl bombalar yağdırdığını Kılıçdaroğlu görmüyor, anlamıyor. Irak’ın kuzeyinde Türk devleti hala operasyonda. Suriye’nin kuzeyinde iki büyük operasyon yapmışız. İdlib’de Ruslarla devriye atıyoruz, bilmem kaç bin tane YPG’li, PKK’lıyı toprağa gömmüşüz. Beyfendinin bunlarla ilgili bir fikrinin olması gerekirken, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda ulusal güvenliği tehdit altındayken,  içeriden karıştırmanın anlamı yok. 2023’ten önce seçimin olmayacağını kendisi de biliyor. Ülkede sorunlar var, Türkiye’de pandemi sorunu var. Bu sorunlar konuşulması gerekir” diye cevapladı.

 

YANGINLARLA İLGİLİ GÖZALTILAR ARTACAK

MHP İl Başkan Serkan Tok, ülke genelinde PKK tarafından çıkarılan yangınlarla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Yangını çıkaran PKK’lıların kendilerine ateşin çocukları inisiyatifi anımsatan belirten Tok, şunları söyledi: “PKK ile bağlantılı yapılar olabilir. İnşallah Sarız’daki yangın öyle değildir. Bu noktada benim şüphelerim var. İnşallah öyle değil diyelim. Hatay’daki arkadaşlarımız ile görüşüyoruz. O vahamet, o acı gerçekten büyüktü. Allah bu milletin yüzüne baktı. Hatay bildiğiniz yanıyordu. Yangın ile ilgili destekleyici atılan tweetlerin iki gündür Türk Devleti üzerine gidiyor, gözaltılar var, bu göz altıların artacağına inanıyoruz. Kuzey yanıyor, güney yanıyor, doğu yanıyor, PKK’lılar ülkenin de içini yaktılar. Hayvanlardan tutun da ağaçları canlı bırakmak istemiyorlar, ne denilebilir ki, vahşettir bu.”

 

KAYSERİ CUMHUR İTTİFAKININ KALESİ

KAYSERİ’nin Cumhur ittifakının kalesi olduğunu vurgulayan Tok, “Beraber yürüyoruz biz bu yollarda. Bizim alın teri kardeşliğimiz var. İki seçimi AK Parti teşkilatlarımızla kazanmışız. Biz bu şekilde gerek belediye meclis üyeleri nezdinde, gerekse belediye başkanları nezdinde, gerekse milletvekilleri ve il, ilçe teşkilatları nezdinde saygı, sevgi usulü içerisinde yürüyoruz. Belki de Türkiye’de Kayseri örnek teşkilatlardan birisidir. Bizim MHP’li vekiller sosyal medyayı güzel kullanıyorlar, diğerleri de çalışmıyor değil, onlar da sosyal medyayı kullanırlarsa farklı çalışmalar görülür” şeklinde konuştu.

 

HIZLI TREN KONUSUNDA MUZDARİBİZ

Başkan Tok, 24 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katılacağı AK Parti İl Kongresi’nde kendilerinin de bulunacağını ifade ederek, “Otoban Niğde konusuna ben baktım, Niğde daha mantıklı duruyor, ekonomik açıdan mantıklı. Hızlı treni konuşalım, Niğde’ye otobana bağlanma konusunu konuşalım. Bunları siz de, biz de gündemden düşürmeyelim. Biz de hızlı trenin, otobanın Kayseri’ye gelmesini istiyoruz, bu konuda muztaribiz. Devlet terbiyesi ile Cumhurbaşkanımızı ayakta tutup da ‘Kayseri’ye hızlı tren gelecek mi?’ diye sormak olmaz. Ama il başkanları olarak toplanıp bunu konuşabiliriz. İl başkanları bu konuyu sürekli konuşuyor” dedi.

 

KAYSERİ’YE CEZA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

GAZETECİLERİN ‘Kayseri’nin hizmet konusunda Abdullah Gül’den dolayı cezalandırıldığını hiç düşündünüz mü?’ sorusu üzerine Başkan Tok, “Abdullah Gül’den cezalandırılma diye bir şey yok. 1999’daki proje gündemdeyken ceza olduğunu düşünmüyorum. Devlet bir şehre ki AK Parti için konuşuyorum, 17-0 olmuş, rekor kırmış bir yerde neden ceza olsun. Siyasiler olarak, gazeteciler olarak bunu konuşalım. Bütün Kayseri için konuşuyorum, hızlı tren konusu gündeme getirilsin. Bize bir ceza olduğunu düşünmüyorum. Kayseri’ye ceza olduğunu düşünmüyorum. 50 yıl Yozgat’a ceza verildiği hadisesi halk arasında konuşuluyor. Yozgat’ın cezasının mükafata dönüştürüldüğü sorusuna, ben varım. Kayseri’ye bir ceza zannetmiyorum. Ceza olduğunu düşünmüyorum, ama devlet yatırımlarını istiyorsak, çok dillendirmeliyiz. Siyasiler, gazeteciler, bürokratlar daha çok istemeli ve çalışmalı” diye cevap verdi.