Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen hikaye yarışması sonuçlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen hikaye yarışmasının sonuçları açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen hikaye yarışması sonuçlandı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, okur-yazarlığa destek olmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 1877 hikaye katıldı.

Yarışmada birinciliği "Son Kahve" adlı hikayesi ile Nur Bingöl, ikinciliği "Takım Elbise" adlı hikayesiyle Harun Doğruyol, üçüncülüğü ise "Hiiiiç" adlı hikayesiyle Şule Keleşoğlu kazandı.

Bekir Göl, "Gün Ağrıması", Hüseyin Gündüz "Bir Puslu Panorama", Gökçe Fidan "Geçmişin Beşiğindeki Gelecek" adlı eserleriyle de mansiyona layık görüldü.

Yarışmanın sonucu jüri üyelerinin de katıldığı toplantı ile duyuruldu. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıç, Prof. Dr. Mehmet Narlı, hikayeci yazarlar Necip Tosun, Cemal Şakar, Güray Süngü, Abdullah Harmancı, Nurkal Kumsuz ve Hüdaverdi Aydoğdu katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Kayseri'nin kültür hayatında da marka bir şehir olduğunu, yaşanılabilir kentler arasında en iyi seviyeye gelebilmek için her alanda çalışmalar yaparken, kültürel, sportif, çalışmalara da imza attıklarını belirtti.

Daha sonra yapılacak ödül töreninde birinciye 6 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 4 bin ve 3 adet mansiyon ödülü 1000'er lira olmak üzere toplam 18 bin lira yarışmacılara verilecek.>Bülten