Kayseri Büyükşehir Belediyesi otobüs filosuna 24 yerli otobüs daha kattı

Haber-Foto: Ekrem NAZLI, Fatma ALKAN – PANDEMİ döneminde özel halk otobüslerinde 15 gün boyunca ayakta yolcu almayacak olan KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosunu 24 yerli otobüs ile güçlendirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi otobüs filosuna 24 yerli otobüs daha kattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç’ın talimatlarıyla belediyenin ulaşım filosuna kazandırılan 24 otobüsün hizmete alma töreni Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve korona virüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin ulaşımda fedakarlığın zirvesine ulaştığını belirterek, “Öncelikle pandemi sürecinde doktor ağabeyleri olarak sağlık çalışanlarımıza, emniyetimize, jandarmamıza ve belediye personelimize teşekkür ve tebrik ediyorum Kayserimiz güvenli bir liman, stratejik şehir. Vaka sayısında artış söz konusu olabilir, bunlar bizi karamsarlığa itmemeli, maske, mesafe ve temizliği göz aradı etmeyerek mücadelemizi sürdürmeliyiz. Ulaşımda fedakarlığın zirvesine ulaşan Kayseri olarak Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye’de ayakta yolcu almayan yegane şehir olduğumuzu duyurmak istiyorum. 24 tane pırıl pırıl yeni aracımızı filomuza katıyoruz. Ulaşım İle ilgili diğer çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven tarafından dua edildi. Tören sonrası protokol, alçak taban, engelli uyumlu ve yerli üretim olan 24 otobüsü inceledi.