KAYSERİ BİR ESNAF ŞEHRİ VE ESNAF SİTELERİ İLE DE ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Kayseri Oto Sanatkârları Odası Başkanı Şeyhi Odakır ile Yönetim Kurulu Üyeleri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu'nu makamında ziyaret ederek oda çalışmaları, projeleri ve en önemlisi mesleki eğitimleri hakkında bilgi verdiler.

KAYSERİ BİR ESNAF ŞEHRİ VE ESNAF SİTELERİ İLE DE ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Oto Sanatları esnafı olarak yeni bir esnaf sitesi ile hizmet verdiklerini belirten Oda Başkanı Şeyhi Odakır” Kayseri Belediyelerin desteği ve katkıları ile Bölge Şehir Kayseri artık kendi il sınırları dışına da hizmet vermektedir. Melikgazi bölgemizde oto servisçiler sitemizin çalışmaları devam ediyor. Melikgazi Belediyesi her zaman esnafın ve alın terinin yanında olmuştur’ ’dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu ise “Melikgazi esnaf dostu belediyedir. Çünkü Kayseri Esnafı ile bölge şehirlerine de hizmet vermektedir. Dolayısı ile istihdamın, alın terinin ve ustalığının en güzel örneğini sergilemektedirler. Bundan böyle Meslek Edindirme Kurslarımızda ortak çalışma ve projeleri beraber değerlendireceğiz ve yapacağız’’ dedi.
 
Belediye olarak her zaman üreticinin, esnafın ve sanayicinin yanında olduklarını ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu,  Kayseri Oto Sanatkarlar Oda Yönetimin bu ziyaretlerinden son derece memnun olduğunu sözlerine ekledi.
 
"Melikgazi Teknoloji Lisesi ve Melikgazi Teknoloji Atölyeleri ile bilime ve teknolojiye destek ve öncülük sağlanacak"
 
Bir dizi görüşmeler için İstanbul’da bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi İçin Referans Projeler içerisinde yer alan MELİKGAZİ TEKNOLOJİ LİSESİ ile TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ için bizzat uygulamaları bulunan ve hizmet veren kurumları gezerek ön incelemelerde bulundu.
 
Kayseri’nin teknolojik yatırım ve eğitim alt yapısı bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi olarak eğitimde ihtisas liseleri kurmak için çalışma başlattıklarını havacılık ve teknoloji liseleri gibi özel nitelikli eğitim merkezleri Kayseri’ye kazandıracaklarını söyledi.
 
Teknoloji Liseleri ile Atölyeleri inceleme kapsamında Bilim Üsküdar Beyoğlu Akademi ve Nevmekan gibi tesisleri ziyaret eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, bu kurumları bizzat gezerek yetkililerden proje hakkında detaylı bilgiler aldıklarını ve uygulama esasları, hizmet veren görevliler, öğrenciler, kullanılan malzeme ve alt yapı ile ilgili dokümanları incelediklerini kaydetti.
 
Eğitime ve öğretime her türlü desteğin verildiğini hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:
 
“Kayseri bir üretim şehridir. Şehrin tamamında yer alan 4 ayrı organize sanayi, serbest bölge gibi üretim alanları ile her türlü yatırıma açıktır. Ancak son yıllarda teknolojisi ön plana çıkmaktadır. Uçak Sanayisi, E-Ticaret, Bilgisayar Yazılım gibi üretimde öncülük etmektedir. Nitekim Çin ve Japon heyetleri ilimizde yatırım için incelemelerde bulunmaktadır. Bunun için Şehrimizde TEKNOLOJİ LİSESİ ile TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ ile gençlerimizi bu imkanı sağlamak ve Bölge şehir olarak aynı zamanda bölge de TEKNOLOJİ ŞEHRİ olmak istiyoruz. Bu açıdan bu eğitim kurumlarını şehrimize kazandıracağız”
 
Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, Teknoloji lisesi ile Atölyelerin projelerini hazırlandığını inşası için yer seçimi çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. BÜLTEN