Kargo çalışanları bu buluşla rahatlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğretim Görevlisi Zafer Türkmen, pandemi döneminde işleri yoğunlaşan kargo görevlileri için, araç kullanırken güvenliklerini artıracak bir buluş geliştirdi.

Kargo çalışanları bu buluşla rahatlayacak

2015 yılından bu yana, küçük taşıtlarla ilgili çalışmalar yapan Türkmen, bu sefer de, pandemi döneminde iş yoğunlukları artan kargo görevlilerinin araçları için bir süspansiyon sistemi geliştirdi. Türkmen 'in geliştirdiği sistem, tekerleklere binen yükü dengeleyerek, aracın yol tutuşunu artırıyor. Böylece araçlar daha güvenli hale geliyor.

YOL TUTUŞUNU ARTIRIYOR

Geliştirdiği sistemin şu anda kargo araçları ve motosikletlerde uygulamayı düşündüğünü söyleyen Türkmen, "Sistemin bize avantajı; aracın üzerine binen yük arttıkça pozitif kaster açımız artıyor. Bu da araç seyir halindeyken manevra yaptığında tekerlek yanaklarına binen baskının azalmasını sağlıyor. Bu azalma işlemini üzerine binen yüke orantılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Tekerleklerin terazi kolu gibi birbirine bağlı olması bir tekerleğe gelen şoku diğer tarafa dağıtmasını sağlıyor. Bunun bize en pratik faydası tüm yol koşullarında aracın bütün tekerleklerinin dengeli bir şekilde yere basmasını sağlıyor. Ayrıca önünde engebe olduğu zaman kolaylıkla aşmasını sağlıyor." dedi.

TESCİLLENDİ

Buluşun tescillendiğini aktaran Türkmen, özel sektörle işbirliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

İHA