Kar kış demediler Bakü katliamını andılar

Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube ve Turan Derneği üyeleri, Bakü Katliamını anmak için bir araya geldi.

Kar kış demediler Bakü katliamını andılar

Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube ve Turan Derneği üyeleri, 1990 yılının 19 Ocak’ı 20 Ocak’a bağlayan gecesi, Azerbaycan’ın Bakü şehrinde, Kızılordu’nun tankları halkın üzerine sürerek gerçekleştirdiği ve Bakü Katliamı olarak tarihe geçen kara günü anmak için Mimar Sinan Parkı’nda toplandı. Basın açıklamasını, katliamın gerçekleştiği saate; 00.30’a denk getiren Türk Eğitim Sen 2 No’lu şube ve Turan Derneği üyeleri, yağan kara rağmen açıklamayı gerçekleştirdi.

'3 ASIR GEÇSE DE BU GECEYİ UNUTMAYACAĞIZ'

Basın açıklamasını, Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube ve Turan Derneği Genel Başkanı Ali İhsan Öztürk yaptı. Öztürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Maalesef onlarca yoldaşımızı tanklar altında şehit ettiler. Biz, 30 yıl değil 3 asır geçse de bu acıyı yüreğinde hisseden Türkleriz. Dünyanın neresinde bir Türk’e saldırı olsa, dünyanın neresinde bir Türk’ün ayağına diken batsa biz burada hissederiz. O gün burada,Cumhuriyet Meydanı’nda Bakü’deki direnişe destek vermek için toplanmıştık ve bugün yine aynı inançla buradayız. Yüce Türk milleti tankın önünde bedeniyle karşı koydu. Biliyordu ki, o inanç, o ruh tankı durduracak. Rusya’nın çözülmesi başladı sonra ve Türk devletleri bir bir bağımsızlığını kazandı. İnşallah anıt üzerinde temsil edilen 7 Türk milletinin yanında daha fazlasının olmasını ve Allah’tan da Türk milletine yardımcı olmasını diliyoruz.”

Başkan Ali İhsan Öztürk’ün konuşmasının ardından, Erciyes Üniversitesi’nde öğrenci olan Azerbaycan Türkü Kemale Fatullayeva da şiir okudu. Daha sonra katılımcılar Kürşat Marşı’nı okudu ve Azerbaycan Türkleri Soykırım Anıtı’na karanfil bırakılmasıyla basın açıklaması sona erdi.

Haber Merkezi