'Kadınlar dünyayı güzelleştiyo'

Kayseri'de çeşitli siyasi parti ve STK'ların yöneticileri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

'Kadınlar dünyayı güzelleştiyo'

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik olduğunu söyleyen Başkan Tok, kadınların toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirtti.

"KADINLAR HAKETTİKLERİ YERDE OLMALI"

Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ise, mesajında, "Kadınlarımızın sosyal, siyasi ve ekonomik hayatın içinde hak ettikleri yerlere, layık oldukları mevkilere gelmeleri vazgeçemeyeceğimiz bir hedef olmalıdır. Bunun için de hepimize büyük görevler düşmektedir." ifadelerini kullandı.

"ALLAH'IN EMANETİ"

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Önder Narin, kadınların Allah'ın emaneti olduğunu belirterek, "Son yıllarda artan kadın cinayetleri bizlere çok büyük üzüntü vermektedir. Bu artışın sebepleri iyice araştırılmalıdır. Genel resme baktığımızda kültürel yozlaşma,ekonomik sıkıntılar,ahlaksız medya, İstanbul sözleşmesi ve sosyal medya en büyük sebepler olarak gözlenmektedir." diye konuştu.

"KADIN VE İNSAN HAKLARI AYRI TUTULMAMALI"

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan da, kadın ve insan haklarının ayrı tutulamayacağını belirterek, "Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.’ Bu vesileyle vefakar Türk kadınının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım." dedi.

"GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ KADINLA MÜMKÜN"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, "Cumhuriyetimiz de kadınlarımızın başarısı ile kurulmuştur. Bu nedenle en büyük çabamız kadınlarımıza aile, iş, sosyal, siyasal ve toplumsal yaşamda eşit haklar sunulması için gayret göstermek olmalıdır. Onlara verilecek haklar bir lütuf değil zorunluluktur." diye konuştu.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDET SON BULMALI"

8 Mart’ın kadınlara daha özenli davranılması ve kadına yönelik şiddetin son bulmasına vesile olmasını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Özellikle anne oluşlarıyla en büyük saygıyı hak eden kadınlarımız bizlerin en büyük veli nimetidir. Bizler kadınlarımızı sadece bir günde değil, bütün zamanlarda kıymetlerini bilmeli onların hayat mücadelelerinde her daim destekçileri olmak zorundayız.” açıklamalarında bulundu. 

Öte yandan, Develi Belediyesi ekipleri, sağlık ocağı, dispanser ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi personellerine, hasta ve hasta yakınlarına Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın kadınlar günü tebrikini ileterek karanfil hediye ettiler.

"KADINLARIMIZIN FEDAKARLIKLARI HAFIZALARIMIZDA"

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Gerek kurtuluş mücadelesinde, gerekse Cumhuriyetimizin kuruluşunda en son 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında kadınlarımızın yaptığı fedakarlıklar halen hafızalarımızdadır. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav), 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' sözünü ilke edinip, annelerimize olan sevgi, saygı ve hoşgörüyü tüm kadınlara göstermeliyiz." dedi.

"ÜLKENİN KADERİNİ ÇİZEN KADINLARDIR"

MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol da, "Toplumun temeli olan kadınlar, çocukları ve dolayısı ile toplumu yetiştirerek, ülkenin kaderini çizerler. Tüm kadınlara ne kadar özel olduklarını hatırlatmak, duygusallıklarının zayıflık değil, aksine onları güçlü kılan özellikleri olduğunu vurgulamak isterim. Kadının isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bu yüzden tüm kadınlar kendi öz benliklerinin farkına varmalı ve istekleri her neyse onun peşinden gitmelidir." şeklinde konuştu.

"ŞİDDET KADER DEĞİL, KEDERDİR"

CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Alime Esin Tosuner, "Kadınlara şiddet uygulayanlar, elini kolunu sallayarak sokaklarda dolanıyor. Kadınlar, saldırganlarıyla karakollarda barıştırıp evlerine yollanıyor. İktidar zihniyeti kadınlara “itaat et rahat et” anlayışını dayatıyor. Oysaki şiddet kader değildir, kederdir." dedi.

PANDEMİDE KADINA ŞİDDET ARTTI

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Ünal da, pandemi döneminde kadına şiddet olaylarındaki artışa dikkat çekerek, "Hiç bitmeyen kadın cinayetlerine seyirci kalmak istemiyoruz. Her seferinde bu son olsun söylemleri gerekli tedbirlerin alınmasına vesile olamıyor." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi