''Kadına şiddet politiktir''

Haber-Foto: Ekrem Nazlı - Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı'nda 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü hakkında basın açıklaması yaptı.

''Kadına şiddet politiktir''

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına, CHP İl Başkanı Ümit Özer ve partililer katıldı. Basın açıklamasını partinin İl Kadın Kolları Başkanı Alime Esin Tosuner yaptı. Tosuner açıklamasında, “Bu yıl 25 Kasım’ı pandemi koşullarının gölgesinde karşılıyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki; ülkemizde kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlalleri artarak devam ediyor. Kadınlar şiddete, istismara, yoksulluğa, güvencesizliğe sıkıştırılmış hayatlar yaşıyor. Pandemi döneminde bu sorunların daha da büyümesi yetmezmiş gibi; kazanılmış haklarımıza dahi göz diken, kadınları “fıtrat ve kader” arasına sıkıştıran bir iktidarla mücadele ediyoruz. Kadınların kıyafetinden kaç çocuk doğuracağına, nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi’ne kadar uzanan ellere, gereken cevabı her gün büyüttüğümüz örgütlü mücadelemiz ile veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. ‘’Kadına yönelik şiddet politiktir” diye haykırmayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

CHP Kayseri Gençlik Örgütleri İl Başkanı Eda Albayrak, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yayınladı.

Başkan Albayrak açıklamasında, kadınların verdikleri mücadelelere ve mücadele ederken hayatlarını kaybetmelerine değindi. Albayrak, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde, her gün olduğu gibi, mücadelemizle elde ettiğimiz kazanımları ihlal edecek ve ortadan kaldıracak düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya, katili ve sistemi savunanlar karşısında duruş sergilemeye, bizi yok etmek ve görmezden gelmek isteyenlere inat daha çok var olmaya devam edeceğimizi, kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için haklı mücadelemizi sonuna kadar savunacağımızı dile getiriyor ve and içiyoruz” dedi.