Kadın haklarında 1935'den daha gerideyiz

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 86'ncı yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, halihazırda ülkede kadın haklarına verilen önemin 1935 seçimlerinin bile gerisinde olduğunu söyledi.

Kadın haklarında 1935'den daha gerideyiz

5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 86'ncı yıldönümü kapsamında, Cumhuriyet Meydanında çelenk töreni düzenlendi. Törene, Türk Kadınlar Birliği'nin yanı sıra, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-Sen, KİGDER; Çevre Dostları Derneği, Türk Anneler Derneği ve CHP Kadın Kolları temsilcileri katıldı.


NEYDİK, NE OLDUK...
TKB Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, burada yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin çok erken bir tarihte kadınların seçme ve seçilme hakları konusunda atılımda bulunmasına rağmen, halihazırda gelinen noktada, kadın hakları konusunda sorunların eskiye oranla arttığını ifade etti. Uzunlu, "1935 seçimlerinden günümüze siyasi alanda kaydedilen yol kadınlar için beklenilen düzeyin çok altındadır. Son yıllarda bu konuda kadın derneklerinin baskıları artmış; siyasi partiler de gerekli adımları atmaya başlamıştır. Ancak biz biliyoruz ki; toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile ilgili sorunlar çözülmeden kadına yönelik şiddet; sosyal, ekonomik ve siyasi eşitsizlik de giderilemeyecektir. Birçok ülkeden önce Türkiye, kadınlarına seçme ve seçilme hakkını vermiş ve dünya ülkelerine örnek olmuştur. Bizi bugünlere taşıyan başta derneğimizin kurucusu ve uzun yıllar başkanlığımızı yapan Nezihe Muhittin olmak üzere kadınlarımıza; her konuda olduğu gibi kadın hakları konusunda da çığır açmış Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına minnet borçluyuz. Onları saygı ile anıyoruz. Ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi