'Kadın cinayetleri artacaktır'

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Ayşe Uzunlu, kamuoyunda 'İstanbul Sözleşmesi' olarak bilinen Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesinin feshedilmesinden dolayı, kadın cinayetlerinde artış yaşanabileceğini söyledi.

'Kadın cinayetleri artacaktır'

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Ayşe Uzunlu, Kayseri'de meydana gelen olayda, bir kadının eski kocası tarafından 15 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğünü; Denizli'nin Baklan ilçesinde, 14 yaşındaki kız çocuğunun sevgilisi tarafından istismara uğradığını; Bursa'da ormanlık alanda bir kadına tecavüz girişiminde bulunan kişiyi ,şans eseri ormanlık alanda köpeğini gezdiren iki kardeşin fark ederek kurtardığını hatırlattı.

"KADINLARIN KONUKEVİ TALEPLERİ DE GERİ ÇEVRİLİYOR"

Bu ve benzeri olayların, , kamuoyunda 'İstanbul Sözleşmesi' olarak bilinen; Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesinin feshedilmesinden dolayı, artacağını ifade eden Uzunlu, "Bir insanın can ve mal güvenliği için Anayasa'da haklarımız olduğu gibi kanunlarımız ile de bunu sağlamak zor değil. Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesinin bir kararname ile kaldırıldığının ilan edilmesi sonucu bu olayları daha çok duyacağımız endişesini taşıyoruz. Geçen kısa sürede şiddet gören kadınların konukevi taleplerinin geri çevrildiği avukatları tarafından basına yansıdı. Bu uygulamalar şiddete meyilli insanlara güç verip mağdurları yalnızlaştırma sonucunu doğuracaktır. Kadın İstismarı ve kadın cinayetlerinden sonra yöneticilerden duyulan şiddete sıfır tolerans cümleleri yeterli olmuyor. Kadına yönelik her türlü şiddet eyleminin insan hakkı ihlali olduğunu belirtiyor ve kadınlar olarak en yüksek sesle şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe hayır diyoruz." ifadelerini kullandı.

>>Haber Merkezi