Kablo ve akü hırsızları yakalandı

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalarda bir elektrik şirketine ait alüminyum kablo çalan 4 kişi yakalandı.

Kablo ve akü hırsızları yakalandı

Edinilen bilgiye göre Kocasinan ilçesi Akin mahallesinde bir elektrik şirketine ait 400 metre alüminyum kablo ve 50 metre bakır kablonun direklerden kesilerek çalındığı tespit edildi. 
 
Ayrıca S.K.'nin evine ait elektrik direğinden evine toprak altından geçen 30 metre bakır kablo ve 100 metre alüminyum kablonun da çalındığı öğrenildi. Kocasinan İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu şüpheli Y.A., S.K., M.K., ve M.Ç.K. olayda kullandıkları araçla yakalandı. Şahısların; çalınan kabloları Ambar mahallesinde hurdacılık işi yapan A.T.'ye sattıkları tespit edilirken işyerinde yapılan aramada çalınan kablolara rastlanılmadı. Olayda çalınan 50 metre alüminyum kablo ve 80 metre bakır kablonun A.T. tarafından geri dönüşüme gönderildiği tespit edildi. A.T hakkında suç eşyasını satın alma ve kabul etmek suçundan yasal işlem yapıldığı bildirildi. 
 
Y.A., S.K., M.K., ve M.Ç.K. işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Y.A., S.K. ve M.K. mahkemece tutuklanırken, M.Ç.K. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 
 
Akü hırsızları yakalandı 
 
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda akü hırsızlığı yapan 3 kişi yakalanırken 158 akü ele geçirildi. 
 
Edinilen bilgiye göre Melikgazi ilçesine bağlı Yeşilyurt mahallesinde bir firmaya ait depo sahasından 158 adet akünün çalınması olayının ardından jandarma ekipleri çalışma başlattı. 
 
Yapılan çalışmalar sonucunda E.Z., S.B. ve O.D. yakalandı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece E.Z. ve S.B. tutuklanırken O.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
 
Öte yandan olayda çalınan akülerin bulunması amacıyla Melikgazi İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucunda 158 adet akü ele geçirilirken çalınan aküler işyeri sahibine teslim edildi. HABER-FOTO: İHA