İYİ Partili Yücel Talas tramvay hattını sordu

İYİ Partili Kazım Yücel, Furkan Doğan Kavşağında devam eden çalışmalar nedeniyle tramvay hattının hala açılamadığını ve bundan dolayı da vatandaşların mağdur olduğunu dile getirdi. Yücel, söz konusu kavşaktaki çalışmaları 'plansız ' olarak niteledi.

İYİ Partili Yücel Talas tramvay hattını sordu

İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, Furkan Doğan Kavşağı olarak bilinen Hulusi Akar Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarının kesiştiği noktadaki katlı kavşak çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

"2 YIL ÖNCE DOĞRU PLANLAMA YAPILMADI"

Söz konusu bulvarın 2 yıl önce açıldığını hatırlatan Yücel, "2 yıl önce bu alt geçitler, battı çıktılar hesap edilmedi. Sonradan hesaba katıldığını kabul edelim. Bununla ilgili 11. ayda bir karar alındı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, ne Kaski ile ne de gaz şirketi ile de görüşmediği ortada. Hızlı bir şekilde bu yolun inşaatına başlandı. Fakat 6. ayın ilk haftası, ikinci haftası bu tramvay hattının açılacağı denirken hala gördüğünüz gibi tramvay hattının açılmasını mümkün olmayan bir durumda.’’ dedi

"MELİK GÖKÇEK BU İŞLERİ 70 GÜNDE YAPTI"

Söz konusu plansızlıktan dolayı vatandaşın mağdur olduğunu vurgulayan Yücel, ‘’Biliyorsunuz Ankara’da sizlerden olan bir partilinizin Belediye Başkanı Melih Gökçek 70 günde burada yapılamayan şeyleri yaptı. Bizim bu şehrimiz neredeyse 7 aydır buradaki trafiğe mahkum. Akşam vaktinde araçlar dur kalk nedeniyle sizin burada harcadığınız para kadar benzin harcıyor, maliyeti artıyor. Biliyorsunuz ki maliyet muhasebesi yapan arkadaşlar bu bir maliyettir. Belediyemiz buranın ihalesi yapıldıktan sonra bir müteahhit arkadaş ihaleyi alıyor işe başlıyor ama buradaki doğal gaz borularının deplase edilmesi (yer değiştirilmesi) sıkıntı oluyor. Doğalgaz şirketinin belediyemiz ortağı. Onlarla bu durumu görüşüp onlarında planlarına programlarına aldığı bir tarihte ihale etmiş olsaydık bu iş bu kadar uzamaz ve vatandaşımız mağdur edilmezdi. Bu sıkıntıda hala devam etmektedir. Burası planlaması doğru yapılmamış bir yerdir. Burayı hadi açtınız, biraz ileride yine doğal gaz borusunun hala deplase edilmediğini sizde biliyorsunuz." diye konuştu.

TRAFİĞE AÇILMASI 1 YIL MI SÜRECEK?

Hattın ne zaman açılacağını soran Yücel, ‘’Sayın Belediye Başkanları, vatandaşımız mağdur hem de sıkıntılı. Buradan Talas istikametine gidenler ya da Talas’tan şehir merkezine tramvay kullanarak gelenler  sıkıntılı. 1 yıl mı sürecek buranın trafiğe açılması? Vatandaşımız bizlere ulaşıyor ve buradaki sorunun kısa sürede çözülmesi konusunda bizden de bir açıklama desteği bekliyor. Yerinde tespit ettik, Şuana kadar belki de yapılması gerekenin yarısı yapılmış. Bu tramvay hattının hızlı bir şekilde açılması için yetkililerimiz ne gerekiyorsa bir an önce yapmalı. Bu vatandaş bizim. Bu işin acilen ele alınıp acilen de bitirilmesi gerekmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber