İYİ Partili Ataş: 'MKE'nin şirketleşmesi hatalı'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi üzerine parti grubu adına söz aldı. Ataş, 'Böylesine önemli bir kurumun şirketleşmesi hatalı.' dedi.

İYİ Partili Ataş: 'MKE'nin şirketleşmesi hatalı'

MKE'nin daha önceki kamu iktisadi teşebbüsleri gibi önce şirketleştirilip sonra da satılacağını savunan Ataş, "Bu yüzden, teklife özelleştirme yapılamayacağına dair bir madde eklendi ancak bu eklenen madde endişelerimizi tam anlamıyla giderememiştir.” diye konuştu.

Söz konusu kararın, milletin nezdinde AK Parti'ye güveni zedelediğini ifade eden Ataş, “AKP’nin ‘Madde koyduk, satmayacağız’ sözlerine nasıl güvenelim? AKP’nin özelleştirme politikaları, iktidarın üretimden vazgeçip tüketime yönlenme alışkanlığı ve mevcut hükümet sisteminde Cumhurbaşkanının bir kararnamesiyle -İstanbul Sözleşmesi’nde olduğu gibi- kanunları Anayasa’yı hatta Meclisin iradesini dahi hiç sayıp her şeyi yapabilmesi karşısında sözlere nasıl inanılır? Bizim de milletimizin de AKP'ye güveni kalmamıştır. AKP, uyguladığı politikalarla milletimizin paralarını yandaşlarına peşkeş çekerek, kurumlarımızı yok pahasına satarak milletimizin nazarında güvenini sıfırlamıştır.” dedi.

YENİ BİR MAAŞ ALANI MI?

Ataş, teklifin yasalaşması durumunda, tıpkı diğer kamu şirketleri örneğinde olduğu gibi AK Partili eski siyasî, bürokrat ve danışmanlara maaş alanı oluşturulacağını da öne sürdü.

>>Kurumsal Haber