İstem Koleji 'Anne Baba Okulu' çalışmaları sürüyor

Geçen haftalarda danışmanım.org iş birliği ile Klinik Psikolog İzzet Özer'i velileriyle buluşturan İstem Koleji, İstem Anne Baba Okulu çalışmalarıyla öğrencilerinin, hem bilişsel becerileri, hem psikososyal gelişimlerini güçlendirmek adına aile eğitimleri ve iş birliğine hızla devam ediyor.

İstem Koleji 'Anne Baba Okulu' çalışmaları sürüyor

İstem Kolejinde, okulda var olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerin ve ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar planlıyor ve hayata geçiriyor.
Her sınıf düzeyinin ayrı bir rehber öğretmeni olduğunu söyleyen Rehberlik Bölüm Başkanı Başak Ceyhan, “ Öğrencilerimizin akademik ve psikososyal takipleri rehber öğretmenlerimiz öncülüğünde yapılıyor. Ölçme değerlendirme bölümümüz ile işbirliği içinde, ortaokul ve lisede her hafta yapılan KDS(konu kazanım sınavı), ilkokulda belirli periyotlar ile yapılan TBT( Temel Beceri Tanılama)’lerimiz ile öğrencilerimizi beceri temelli öğrenmeyi sağlıyoruz. Ölçme değerlendirme bölümümüz ile yaptığımız ihtiyaç tespitleri doğrultusunda öğrencilerimizin ihtiyaçlarına özgü programlar planlıyoruz. Öğrenmenin en önemli parçalarından biri olan ödev konusunda ise dijital ödev takip sistemimiz (Dijital Okulum) ile öğrencilerimizin ödevlerini analiz ediyor, ödev müzakere saatleri ile tam öğrenmeyi destekliyoruz. Aynı zamanda bünyemizde bulunan 28 atölye ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile öğrencilerimizin 21. YY. yetkinlikleri kazanmasına ve yaparak yaşayarak, yaşamın içinden problemlere çözüm önerileri getirerek öğrenmelerine katkı sağlıyoruz. Sınav gruplarımızda her hafta yapılan deneme sınavları ve değerlendirmeleri ile, ölçme değerlendirme bölümümüz ile iş birliği içinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarını en mikro düzeyde belirleyip, ihtiyaçlara uygun olarak düzenlenen bireysel ve grup çalışmaları, nitelikli kaynak tamamlama planlamaları, öğrencilerimizle ve velilerimiz ile yaptığımız sınav analiz ve değerlendirmeleri, idare, yönetim ve öğretmenlerimiz ile yaptığımız değerlendirmeler ile kümülatif başarıyı yakalıyoruz. En temel hedefimiz, ailelerimiz ile iş birliği içinde, 21.yy yetkinliklerine sahip, ülkesine ve milletine faydalı, değerlerine bağlı, hedeflerine ulaşmış bireyler yetiştirmek. Bu yola gönül veren tüm İstem Eğitim Kurumları ailesine çok teşekkür ediyoruz. İstem Ailesi ise, yöneticilerimiz, idarecilerimiz, tüm çalışma arkadaşlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimizden oluşur. Başarımızı ailemizdeki birlik, beraberlik ve iş birliği içinde uyumlu çalışmamıza borçluyuz” dedi.

>>Haber Merkezi