İNTERNETİN ÇEKTİĞİ YER SINIFINDIR!

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN - Kayseri'nin Felahiye ilçesi Alparslan Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi İbrahim Açıkgöz (13)  uzaktan eğitime katılabilmek için her gün internetin çektiği evine 1 kilometre uzaklıktaki tepeye çıkıyor.

İNTERNETİN ÇEKTİĞİ YER SINIFINDIR!

EĞİTİM İÇİN KÖYÜN TEPESİNE ÇIKIYOR

İlçeye 13 kilometre uzaklıkta bulunan Alparslan Mahallesi'nde yaşayan Ayla ve Fevki Açıkgöz çiftinin tek çocuğu olan İbrahim Açıkgöz, mahallede internetin çekmemesi nedeniyle zor günler yaşıyor. Ancak buna rağmen Açıkgöz, uzaktan eğitime katılabilmek için her gün internetin çektiği evine bir kilometre uzaklıktaki tepeye babası Fevki Açıkgöz ile birlikte ya yürüyor ya da otomobille gidiyor. İbrahim, babası Açıkgöz'ün tuttuğu cep telefonundan dersleri dinleyerek, not alıyor.

Açıkgöz, "Koronavirüs nedeniyle köyümüze dönmeye karar verdik. Burada hayvancılıkla uğraşan babama boş zamanlarımda yardım ediyorum. Geçtiğimiz hafta internet üzerinden derslere başladık. Köyümüzde internet çekmediği için derslerimden geri kalmamak adına babamla ya da annemle 1 kilometre uzaklıktaki tepeye yaya veya otomobille çıkıyorum. Derslerimden geri kalmak istemiyorum. Öğle öncesi ve öğleden sonra olmak üzere günde 4 saat derste kalıyorum. Not almam gerektiğinde telefonu babam tutuyor ve not alıyorum. Umarım köyümüze gerekli internet alt yapısı gelir ve bende ders yapmak için tepelere çıkmak durumunda kalmam" dedi.

Açıkgöz, kendisi gibi köyde internet olmadığı için köyün tepesine çıkan başka öğrenciler olduğunu da söyledi.