menüler
KAYSERİ HAVA DURUMU

İncesu üzümünün pekmeze dönüşüm yolculuğu

Kayseri'nin İncesu ilçesinde başta coğrafi işaretli 'kara evrek' üzümü olmak üzere 'parmak', 'gül üzümü', 'buludu', 'sireder', 'çavuş', 'karaser karası', 'ildeş' gibi 30 çeşit üzüm yetiştiriliyor. İlçede üzüm hasadı ile birlikte geleneksel usullerle gerçekleştirilen pekmez, pestil, cevizli sucuk yapımı da başladı.
22 Eylül 2021, Çarşamba

42 bin 500 dekar bağ alanıyla Kayseri’de bağcılıkta önemli bir yere sahip olan İncesu ilçesinde 16 ile 20 bin ton arasında üzüm üretiliyor. Üretilen üzümler sofralık ve şıralık olarak değerlendirilerek tüketimi yapılıyor. Mevsimin gelmesiyle ilçedeki hemen hemen her hanenin bağ bozumu ise bir şenlik havasına dönüşüyor. İncesu Karakoyunlu mahallesi Aksu Bağları mevkiindeki bağ evinde üretici Ahmet Ayaz, üzümün pekmez olma serüvenini anlatarak, "Pekmezi birçok aşamadan geçiriyoruz. İlk önce üzümlerimizi toplayıp evlerimizin önüne getirip suyunu sıkıyoruz sonra da büyük kazanlara bırakıyoruz. Saatlerce ateşin üzerinde bırakıyoruz. Zahmetli bir çalışmanın ardından pekmez kıvamına geliyor. Pekmezimiz tamamen organiktir, hiçbir katkı maddesi yoktur bütün hastalıklara devadır" dedi.

>>İHA 

Diğer EKONOMİ Haberler

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Copyright 2016-2019
Kayseri Anadolu Haber Gazetesi
Kayseri Haber, Son dakika Kayseri haberlerini buradan takip edin. En son kayseri haberleri Kayseri Anadolu Haber'de.

Sitede kullanılan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Yazı ve meteryaller hiçbir şekilde kullanılamaz!

Künye

Yazarlarımız

İletişim

Adres

Sahabiye, Ahmet Paşa Cd. No:7, 38010 Kocasinan / Kayseri

Telefon

+0.352 222 51 13 - 14

Email

kayserianadoluhaber@msn.com
Copyright 2016 - 2019 Tüm Hakları Saklıdır