İncesu OSB sınırları aşıyor

Kayseri İncesu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baktır, 1996 yılında kurulan İncesu OSB'nin elde ettiği büyüme ivmesiyle Türkiye 'deki 15 OSB arasında yerini aldığını söyledi.

İncesu OSB sınırları aşıyor

4. BÖLGE TEŞVİK SINIFINDA YER ALIYOR

İncesu OSB 'deki yatırımlarla ilgili bilgi veren Baktır, 4 'üncü Bölge teşvik kapsamında alınmasının ardından, bölgede büyümenin hız kazandığını ifade etti. Baktır, "İncesu OSB’de yatırıma başlamak için yoğun talep üzerine 3. kez genişleme kararı aldık. Ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yer Seçim Komisyonu, 26 Ocak’ta toplanıp İncesu OSB 'mizin 4. Bölge teşvik kapsamına alınmasını kararlaştırdı. Bunun neticesinde toplam alanımızı 8 milyon metrekareden 12 buçuk milyon metrekareye çıkarma kararı aldık ve yatırım taleplerimiz hız kazandı. Şu anda bölgemiz alan sıralamasında Türkiye genelinde ilk 15 OSB içerisinde yer alıyor. Diğer taraftan bölgemizde arsa bedelinin de uygun olması nedeniyle taleplerin çoğaldığını görüyoruz. Hali hazırda sektörünün en büyük firmalarının yatırımlarının olduğu bölgemizde yeni talepler de yine sektöründe Türkiye’nin en büyük firmalarından geliyor." diye konuştu.

ENERJİ TÜKETİMİNDE ARTIŞ

Organize sanayi bölgelerinde büyümenin göstergesinin, sarf edilen enerji ile doğru orantılı olduğunu kaydeden Baktır, "2020 yılında elektrikte yüzde 11 büyüme ile 55,4 milyon kilowat yıllık tüketim rakamına ve doğalgazda ise yüzde 16 büyüme ile 9,1 milyon metreküp tüketim rakamına ulaşarak bir önceki yıla göre artış sağladık. 2021 yılında büyümeyi katladık." dedi.

DEMİRYOLU AVANTAJINI KULLANACAĞIZ

İncesu OSB 'de büyümeyi hızlandırmak için demiryolu avantajını kullandıklarını söyleyen Baktır, "Bölgemiz sınırından geçen demiryolunu yük taşımasında kullanmak için TCDD Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayarak iltisak hattı ve yük merkezi kurma kararı aldık. Projelerini de yaptırarak TCDD’ye onaylattık. Biz hazırız ancak TCDD’nin kendi iç süreçlerini tamamlayarak yatırıma başlama kararı vermesini bekliyoruz. Bölgemizin büyümesine bağlı olarak bu iltisak hattının yanında kuracağımız yük merkezinde gümrükleme işlemlerinin yapılması için de planlamalarımız devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber