İlmek: 'İspatlarsan istifa edeceğim'

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Günün Konuğu programında Hunat TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Açıkgöz'ün sorularını yanıtladı. İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel'in iddialarına cevap veren İlmek, 'İspat etsinler, ederlerse belediye başkanlığından istifa ederim' dedi.

İlmek: 'İspatlarsan istifa edeceğim'

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel’in İncesu Saraycık Mahallesi’ne giderek İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in seçimden sonra mahalleye hiç uğramadığına yönelik yaptığı paylaşım Kayseri gündemine bomba gibi düşmüştü. İlmek ve Yücel arasında söz düellosu yaşanması üzerine İYİ Partili Kazım Yücel tekrar İncesu’ya giderek bazı iddiaları yeniden ortaya attı. Bunun üzerine Hunat TV ekranlarında yayınlanan Günün Konuğu programına konuk olan İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek, Yücel’i sert bir şekilde eleştirerek iddialara cevap verdi.

YÜCEL’E MEYDAN OKUDU

Üzerinden algı oluşturulduğunu ifade eden Başkan İlmek, iddiaların ispatlanması sonrası istifa edeceğini söyleyerek Yücel’e meydan okudu. İlmek, sert eleştirilerinin hedefindeki Yücel’e şöyle seslendi: “İlçemizin Saraycık Mahallesi’ni ziyaret eden Kazım yücel, bana iftira attı, yalan beyanda bulundu. Ben bu konuya susacağım ve sineye çekeceğim öyle mi Yok öyle yağma! Bu paylaşım sonrası tekrar Saraycık Mahallesi’ne gidilmiş. Orada yolda gördüğü birkaç vatandaşımızla yolda sohbet etmiş. Vatandaş her şeyi söyleyebilir, vatandaş oraya üniversite de isteyebilir, kapalı yüzme havuzu da isteyebilir. Bu bize söylenebilir, talep edilebilir. Biz bunu makul bir dille olup olmayacağını izah ederiz, bu bizim görevimizdir. Esas handikap, Sayın Yücel’in bu konuyu alıp bodoslama peşine düşmesidir. Sen bunu kendi sosyal medyanda paylaşmışsın, ben senin beyanın olarak görüyorum bunu. Bir kere bu konuda özür dileyeceksin, bu mevzu kapanacak. Başka yöntemi yok! Sürekli bu işin peşindeyim, yalan söylediniz, iftira attınız, benim üzerimden bir algı oluşturmaya çalıştınız. Açıklayın; bu iddiayı ortaya attın mı, atmadın mı Daha sonra yine bir paylaşım yapıyor ve diyor ki ‘Atılan asfalt meclis üyesinin bağ evinin önüne atılmış.’ Bende delikanlı gibi söylüyorum benim orada bir tane AK Partili, bir tane de Milliyetçi Hareket Partili olmak üzere 2 tane meclis üyem var. Ben onların iddiasının kapsamını genişletiyorum, ikisinden birinin bağ evinin önüne asfalt atıldıysa dişimle tırnağımla elde ettiğim belediye başkanlığından istifa ederim, varsa cesareti o da istifa etsin! Algı oluşturmaya çalışacaksın; ‘vay ben söylemedim.’ Vatandaş her şeyi söyleyebilir, bende izah ederim ama sen bunu alıp peşine düşüyorsun. Buradan beni vuruyorsun, AK Parti’yi vuruyorsun, Cumhur İttifakı’nı vuruyorsun. Ben bunu yedirmem! Kimse kusura bakmasın. Sonuna kadar da bu işin peşindeyim.”

Haber Merkezi