'İlk sene BAL 'ı tanıma senesiydi'

Sosyal medya üzerinden yapılan bir canlı yayına katılan Yahyalıspor Teknik Direktörü Erkan Demirel, gündemi, liglerin durumunu ve Yahyalıspor 'u değerlendirdi. Demirel,' Sezon başında hedefimiz kalıcı olmaktı, ligi son iki sırada bitirmemekti ve BAL 'i tanımaktı' diye konuştu. TFF 'nin alacağı karar sonrası da yol haritalarını çizeceklerini belirtti.

'İlk sene BAL 'ı tanıma senesiydi'

"Umarım en güzel şekilde atlatırız"

Ülkenin içinde bulunduğu salgının bir an önce atlatması temennisinde bulunan Erkan Demirel," Çalışma zorunluluğu olan, özellikle özel sektörde çalışan insanlara kolaylıklar diliyorum. Sağlık sektöründe çalışan dostlarımız, arkadaşlarımız, tanımadığımız çalışanlara da teşekkürü borç bilirim. Yani biz bir şekilde evimizde kalıp kendimizi izole ediyoruz, koruyoruz ama çalışma zorunluluğu olan ve özellikle sağlık sektöründe çalışan insanlar çok büyük fedakarlıklarda bulunuyorlar. Allah onların yardımcısı olsun inşallah. Sağlıklarını kaybetmeden bu süreci tüm halkımız olarak en güzel şekilde atlatırız diye temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"Futbolcularımıza vücutlarını korumalarını tembihliyoruz"

Karantina sürecinde idman yapamayan futbolculara, vücutlarını ellerinden geldiğince korumalarını tembihlediklerini belirten Demirel, yine de bunu takip etmenin zor olduğunu belirtti. Antrenör Demirel," Öncelikle verilen aranın belli bir süresi olmadığından, şu zaman başlayalım deme gibi bir şansımız olmadığı için, hatta ligin devam edip etmeyeceği konusunda bile bir net bir bilgi yok. Belki tamamen lav edecekler. Hiç oynatmayacaklar. Hal böyle olunca yani belli bir program dahilinde devam etmek olmuyor. Olasılıklara göre hareket ediyoruz. UEFA 'nın verdiği talimatlara göre Haziran ayında en erken Haziran 'ın ilk haftasında başlar öngörüsü var. En azından şuan için oyuncularımıza vücutlarını mümkün olduğunca korumalarını tembihliyoruz. Ama ne kadar yapıp yapmadığını bir amatör takım olarak takip etme şansımız yok. Siz de takdir edersiniz ki bir Süper Lig veya profesyonel takımlar gibi olmuyor. Burada futbolcunun özverili davranması lazım. Kendini bir şekilde hazırlaması lazım. En azından sıfır pozisyona gelmezse şu an için iyidir diye düşünüyorum. Liglere Haziran ayında başlanacak olursa, Mayıs ilk haftası gibi veya ikinci haftası gibi ciddi bir hazırlık sürecine girip kalan maçlarımızı oynayıp o şekilde bitiririz diye tahmin ediyorum" dedi.

"Bu sezona BAL 'ı tanıma tanıma senesi olarak başladık"

BAL 'da geride kalan haftaları ve sezon başı hedeflerinden bahseden Erkan Demirel," Geçtiğimiz sezon yani Süper Amatör Küme 'de namağlup şampiyon olan bir Yahyalıspor vardı. İlk defa Bölgesel Amatör Lig 'de Kayseri 'yi temsil edecekti Talasgücü ile beraber. Dolayısıyla hem ilçe olarak hem yönetim bu ligi tanımıyordu. Ben Daha önce 2 sezon farklı takımlarda BAL 'da mücadele ettim. Ancak teknik adam olarak benim çalışmış olmam yetmiyor, yani bir şeyleri onların da tatması gerekiyor onların da hissetmesi onu iyi tanıması gerekiyordu. Bu sezona başlarken de zaten hedef ilk önce kalıcı olmaktı. Bu sene bir BAL Ligi 'ne tanıma senesi olarak başlayalım, son iki takım arasında olmayalım, küme düşmeyelim, çıkabileceğimiz en üst noktaya da neresi olursa çıkalım düşüncesi hakimdi"dedi.

"Yahyalı ikinci yarı neden düşüşe geçti"

Demirel, ikinci yarıdaki düşüşün sebebi olarak ilk 11 'de oynayan birçok oyuncuyu transfer ettiklerini ve birkaçının da takımdan ayrıldığını söyledi. "Sezon başı fena bir takım oluşturulmadı. Eldeki imkanlara göre, harcanan paralara göre aslında güzel de bir takım oluşturuldu. Çok iyi niyetli bir yönetim kurulumuz var. Birçok takımda birçok oyuncunun karşılamayacağı şartlar oluşturuldu. Devre arasında birçok oyuncumuza çok ciddi teklifler geldi. Kimse Yahyalıspor 'dan böyle bir futbol böyle bir sonuç beklemiyordu ve oyuncularımızın birçoğuna şampiyonluğa oynayan takımlardan transfer teklifleri geldi. Çoğu kulüp elindeki iyi oyuncu vermek istemez. Küme düşme veya şampiyonluk iddiası olduğundan veya en azından o korkuyu yaşamamak adına vermek istemez. Ancak gerek Sedat başkanımız olsun yedek Yücel hocamız olsun gerek tüm yönetim kurulu üyelerimiz olsun takım kaptanımız Ramazan ve teknik heyet olarak ben ve Yusuf hocam hepsi bu düşüncede olduk. Yani biz Yahyalıspor olarak hedefimizi neredeyse yakaladık gibi. Son 2 sırada olmayacağız gibi bir görüntü var. Devre arasında oyunculara gelen transfer teklifleri belki de sezon sonu bu çocuklara gelmeyecek düşüncesiyle çok komik bonservis bedelleriyle isteyen kulüplere verdik. Bu da tabii çok büyük bir zayıflama getirdi. İlk yarıda oynayan kadrodan transfer olarak giden 4-5 oyuncular, çeşitli sebeplerle ayrılan 2-3 tane daha oyuncular ve bunların birçoğu takımda oynayan oyuncular olunca böyle bir tablonun çıkması gayet normal" şeklinde konuştu.

Tesis konusuna da değinen Demirel," Kesinlikle şunu söyleyelim Argıncık Tesisi gibi Kayseri 'de en az 2 tane daha tesisin olması lazım. Bırakın alt yapıyı A takıma bile idman yapacak yer bulamıyoruz. Oradaki sahalar zaten Süper, 1. Amatör ve 2. Amatör Küme 'ye dahi yetmiyor. Bazı takımların da orada antrenman yapmadığı halde yetmiyor" dedi.

 

Haber: Muhammed Kösedağ