İlk gündem maddesi 'Ekonomi'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri şubesi yeni normalleşmenin ardından toplantılarına başladı. İlk gündem gerileyen ekonomi oldu.

İlk gündem maddesi 'Ekonomi'

Toplantıda konuşan dernek başkanı Ali Özcan, Kayseri’nin yarıştığı illere bakıldığında Kayseri ekonomisinin düşüşte olduğunu belirterek “Kayseri ve ticari hacim olarak altındaki iller ile makas daralıyor. Üstte kalan illerle ise makas açılıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) rakamlarına bakınca gerçekler gün yüzüne çıkıyor. Rakamlardaki negatif hareketlilik kapanmanın etkisiyle beklenen bir durumdu. Ancak diğer iller ile kıyasa başvurunca tablo netleşiyor. Kayseri ihracatta 12. Sırada yer alırken 14. Sıraya düşme ihtimalinin ortaya çıktığına şahit oluyoruz. Bu gidişatı doğru şekilde masaya yatırmalıyız. Ekonomimiz büyüyor algısı yaratmak yerine gerçek bir büyümeden söz etmemiz gerekiyor. Ne yapılacak ise bir an evvel karar verilmeli. Bu memleket bizim. Gidişatı da tersine çevirmek bizim elimizde. Sürekli olumsuz konuşmanın da bir anlamı yok. Devleti ile sivil toplumu ile bu durumu değiştirebilecek olanlar bizleriz.” şeklinde konuştu.

Yeni normalleşmeye de değinen ASKON Kayseri Gençlik Kurulu Başkanı Kaan Sabri Çöl ise “Pandemi iş dünyasında özellikle esnaflarımızı çok etkiledi. Bugün baktığımızda tekstil ve turizm sektörü tamamen kapalı idi. Gıda sektörü cafelerin kapalı olması nedeniyle zor bir süreçten geçti. Medya sektörü ise mali bir krize dönüştü. Yasakların azaltılması ile birlikte bir hareketlilik baş gösterdi. İş dünyası kazanç sağlamadan evvel kendi giderlerini karşılamayı öncelemiş durumda. Bir daha eskiye dönmek istemiyoruz. Bundan sonraki süreç borçların ödenmesi, istihdamın artırılması, işsizliğe son verilmesi yolunda olmalıdır.” açıklamasında bulundu.

Kurumsal Haber