İl Milli Eğitim Müdürü'nden yüzyüze eğitim açıklaması: 'Çocuklarımız emin ellerde'

Pandemi sürecinde okulların kapanıp kapanmayacağı, okullardaki hijyen konuları en çok konuşulan konuların başında yer aldı. Yüz yüze eğitim kararının devam etmesi hala tartışılırken Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saim Durgun'dan bir açıklama geldi. Durgun açıklamasında, 'Okullarımız dışarıya göre çok daha güvenli alanlarımız ve çocuklarımız burada emin ellerde.' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü'nden yüzyüze eğitim açıklaması: 'Çocuklarımız emin ellerde'

Okulların tekrar kapanıp kapanmayacağı koronavirüs tablosundaki vaka sayılarının yükseliş eğilimi devam ederken öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. İlkokul, ortaokul ve liselerde kesintisiz süren yüz yüze eğitimle ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı okulların kapanmayacağını vaka durumuna göre bazı sınıfların karantinaya alınabileceğini vurgulamıştı.

 

"Kapanan okul yok"

Karantina tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim yapan sınıfların sayısının her geçen gün azaldığını kaydeden Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saim Durgun, “Kayseri’de koronavirüsle ilgili mücadelemiz kesintisiz devam ediyor. Okullarımızda kapanan okulumuz yok. Karantina sürecinde bir sınıfta birden fazla öğrencide koronavirüs tespit edildiğinde karantina tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim yapan sınıflarımız var ve bu sınıfların sayısı her geçen gün aşağı düşüyor. Bu uzaktan eğitim sırasında çocuklara atamış olduğumuz derslerin sayısı her geçen gün aşağı düşüyor bu da yüz yüze eğitimin arttığını gösteriyor. Yani şunu söyleyebiliriz, Kayseri’de eğitim ortamları, okullarımız dışarıya göre çok daha güvenli alanlarımızdır. Çocuklarımızın buraya gelmesinden dışarıya hastalık taşınmıyor. Buranın çocuklar için en korunaklı alanlar olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızı burada hijyen açısından, temizlik açısından, korunma açısından emin ellerde. Bütün öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, çalışanlarımız canla başla çalışıyor. O yüzden okullarımızda hiçbir sıkıntımız yoktur. Böyle bir pandemi sürecinde aman aman korkulacak, endişeye düşülecek bir durum söz konusu değil. Karantinaya alınıp uzaktan eğitim yapan okullarımız var ama bu oran çok çok düşük. Bundan dolayı okullarımız güvenli alanlarımız.” şeklinde konuştu.

 

>> Haber: Selma KÖSEDAĞ