İkinci Amatör Küme takımlarına malzeme yardımı yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın katılımıyla amatör sporculara malzeme yardımı yapıldı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri'yi sosyal, kültürel ve sportif açıdan da geliştirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

İkinci Amatör Küme takımlarına malzeme yardımı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl amatörler için sezon başı olan Ağustos ayında gerçekleştirilen malzeme yardımı, tespit edilen ihtiyaçlar üzerine ikinci kez yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan malzeme dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Gençlik Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Musa Soykarcı, bürokratlar, amatör spor camiası ve sporcular katıldı.

Törende konuşan ASKF Genel Başkanı Musa Soykarcı, Kayseri’de 123 amatör kulüp ve 8 bin lisanslı amatör sporcu bulunduğunu söyledi. İkinci amatör kümedeki 30 takımın sporcularının eşofman ihtiyacı üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunduğunu dile getiren Soykarcı, “İhtiyaçların alımı hızlı bir şekilde yapıldı. Sayın Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a sporcularımızın soğuktan korunmasına verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Başkanlarımız amatör sporun her zaman yanında oldular” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da konuşmasına Regaib Kandili’ni tebrik ederek başladı ve üç ayların hayır getirmesi dileklerinde bulundu. Terörle mücadelede verdiğimiz şehitler için de rahmet temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, ülkemizin zor bir coğrafyada bulunduğunu dile getirdi. Belediyeciliği sadece yol, kaldırım gibi fiziki yatırımlardan ibaret görmediklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, sosyal, kültürel ve sportif açıdan da şehri geliştirmenin gayretinde olduklarını belirtti. Bu anlamda sporu olmazsa olmaz gördüklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, özellikle amatör sporu tüm belediye başkanları olarak desteklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından ikinci amatör kümede yer alan 30 kulübün sporcularına 600 takım eşofmanın dağıtımı gerçekleştirildi.