İki 'Zafer' coşkusu bir arada

Kayseri K2 Dağcılık Spor kulübü dağcıları hem 15 Temmuz'u hem de Kıbrıs zaferini zirvede kutladı.

İki 'Zafer' coşkusu bir arada

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Temmuz 1974‘de gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıldönümü tüm yurt genelinde ve ‘yavru vatan‘ Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Dağcılar 15 Temmuz  Demokrasi ve Birlik günü  ile birlikte  1974 yılındaki  bu başarılı ve Kıbrıs Türklerini yok olmaktan kurtaran harekat sonrasında; Kayserili dağcı Ali İlik’in bu büyük zaferin anısını yaşatmak adına 1975 yılında başlattığı ve bu günlere kadar geleneksel bir şekilde devam ettirdiği ‘ 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı ve Şehitlerimizi anma Erciyes Dağı zirve tırmanışları’ çerçevesinde  Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor kulübü dağcıları  Erciyes’in 3.917 metre yükseklikteki zirvesine başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.  Bu tırmanışta 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’de kutlanmış oldu.

17 Temmuz günü  10 kişilik bir ekiple önce Tekir Yaylası’ndaki  Kayak Merkezine ulaşıp saat 14.30’da Çobanini mevkisinde kamp kuran dağcılar, çevrede  dolaşıp  fotoğraf çekimi yaptı.

SABAHA KARŞI HAREKET ETTİLER…

Akşam üzeri  yemek yenilip , teknik toplantı yapıldıktan sonra kamp ateşi yakıldı. Biraz sohbeti takiben istirahate çekilen ekip,  sabaha karşı 02.50’de kalkarak kanal boyunu takiben Erciyes zirveye hareket etti.

Gayet güzel ve sakin bir havada önce Kahvaltı kayalıklarına ulaşan ekip, sol kulvarı takip ederek ve ip kullanarak Hörgüçkaya üzerinden geçip 5.5 saatlik bir tırmanışla  3.917 metre yükseklikteki  Erciyes büyük zirveye ( Ana doruk) ulaştı.

Lütfullah Batman, Hasan Anık ve Murat Akşit  tarafından bir önceki hafta ana zirveye dikilen bayrak direğinin kontrolü  gerçekleştirildi.  1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.  Sonra  da ay-yıldızlı şanlı bayrağımızla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrakları yan yana açılarak  İstiklal Marşımız coşkuyla seslendirildi. Vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere Kur’anı Kerim okundu  , el  açılıp dualar edildi…

Dağcılar zirvede biraz dinlenip  çevreyi izledi.  Fotoğraf çekimini de yaptıktan sonra Şeytan deresi sol kulvardan inişe geçti. Saat 11.50’de Çobanini’ndeki kamp alanına ulaştı. Ekip burada kurulu çadırlarını söktükten sonra araçlarına binerek  ‘ bir anlamlı tırmanışı daha başarıyla tamamlamış olmanın haklı gururu ve mutluluğuyla‘ şehre döndü.

Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü başkanı İsmail Yılmaz,  dağcılarını 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü ile  20 Temmuz Kuzey Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47 yıldönümünde yaptıkları bu geleneksel ve anlamlı tırmanış nedeniyle  tebrik etti.

 

15 Temmuz – Demokrasi ve Birlik Günü ile 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı ve Şehitlerimizi anma Erciyes Dağı zirve tırmanışına katılanlar şunlar: Mustafa Eliaçık ( Faaliyet Sorumlusu ) ,  Lutfullah  Selçuk Batman,  Murat Akşit, Hasan Anık, Cem Eltut, Baki Altun, Nihat Tufan, Mert Eği, Abdullah Somer ve Serkan Dümen.

Haber: Muhammed Kösedağ 
Fotoğraflar: Bekir Demirağ