İDARECİ VE BÜROKRATLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ BALKANLARDA AKADEMİK MİRAS...

Kültür Bakanlığı tarafından destekkenerek İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından yürütülen Balkanlarda Akademik ve Kültürel Miras Projesi Basın Toplantısı Ankara'da Belediyeler Birliğinde geçekleşti.

İDARECİ VE BÜROKRATLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ BALKANLARDA AKADEMİK MİRAS...

Proje kapsamında hoş geldiniz ile konuşma yapan İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, 2009 yılında kurulan Derneğin kırmızı, beyaz rengi ile Türk bayrağını temsil ederek bayrağın anlamına uygun olarak aynı zamanda kırmıxı kadar kararlı, beyaz kadar temiz-saf, turkuaz kadar milli ve manevi değerlere bağlı anlayışla Allah'ın kainatın halifesi olarak indanı muhatap aldığı gibi logolarında kainatın ortasına insanı koyarak, insana hizmette sınır tanımadıklarını ve tarih anlamında geçmişlerine bağlı olduklarını bu anlamda daha ilk günden itibaren biz Kardeşlik Sınır Tanımaz, Biz Birlikte Güçlüyüz, önce liyakat, hassasiyet, hasletler, inanç ve kültürel değerler anlayışı içerisinde samimiyet, sadakat, vefa, hürmet, güven dutgularına önem verdiklerini söyledi. Dernek Başkanı Can, evrensel değerlere açık ancak kompleks duygularından uzak bir anlayış içerisinde Batı özleminden uzak olarak kendi değerlerinin farkında olunması inancıyla sivil toplum öncülerinin batı toplumlarında değil değil bizim içermizde var olduğunu görne adına HılfılFudül, Ahiler ve Loncaların kendilerine referans olduklarını anlattı. Can, insanın olduğu yerde biz varız, önyargımız yok. Terörğn, darbenin, savaşın karşısında her zaman olduğu gibi karşısındayız. Bizim ruhumuz Bedir'den başlar, Malazgirtten, Çanakkale'ye-İstiklal Harbine; oradan Selçuklu ve Osmanlı'nın devamı olan İslam Aleminin, mazlum coğrafyanın umudu ve ümidi olan Türkiye' ye: barış ve huzur için Fırat Kalkanına, Zeytin Dalına, Barış Pınarı Harekatına kadar devam eder ve Türkiye birlikte ve hangi güç olursa olsun, kim olursa olsun haklı olduğu her davada kanınon son damlasına kadar devam eder. Bu anlamda vatanlarından kovularak her türlü ızdırabı yaşayanlara kucağımız, gönlümğz her zaman açıktır. Kendi topraklarında huzur bulamayan Filistin'iDoğu Türkistanı, Azerbaycanı, Bosnayı, Irak'ı, Suriyeyi, Balkanları, mazlum ce mağdur coğrafyayı Tğrjiye kendine der eder ve biz de herzaman kayıtsız ve şartsız olarak vatan, bayrak, mukeddesat için devletimizin yanında yer alırız Bu arada da insanın inşaasına, gönlüne girmeye değer verek emanet, vekalet, hizmet kartlık, geride hoş bir sada olma adına ibsana, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe hizmette sınır tanımayız. Bu anlada İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Panelleri ile Makedonyada, Bosnada, Kazakistanda Panellerle katkıda bulunmuştuk. Bugğn de aynı şekikde Balkanlarda Akademik ve Kültürel Miras Projesi ile yolumuza devam ediyoruz. Proje kapsamında Proje Koordinatörümüz Prof Dr. Özxan Gümgör Beyin biraz sonra yapacağu açıklama doğrultusunda emeği geçen herkese teşejkür ederek; kalem ve kılıcı, maddi ce manevi değerleri milli birlij ce beraberlik çatısı altında hepinizi bizdeki bir olarak İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğine davet ediyorum dedi.
Daha sonra Proje Koordinatörü Prof. Dr. Özcan Güngör çalışmalarının akademik boyutta dört yğz kırk akademisyen, beş yüzün üzerinde bildiri ikevYitik Hafızabın Pelibde Kitavı ile arşiv haline getirdiklerini; Projeye destek veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanlığına, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can ve Yönetim Kuruluna, akademisyenlere, emeği geçenlere teşekkür etti.
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Yüksek İstişare ve Onur Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Çelik de bu önemli ve anlamlı müstesna çalışmalar için İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin projesini tebrik ediyorum. Bu proje çok yönlü kıymetli bir projedie dedi.
Proje bilgilendirme, tanışma sonrasındaki eserler takdim edilerek aike fotoğrafı sonrası toplantı sona erdi.