İçme Kullanma Suyu 2019 Değerlendirme Toplantısı

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Çevre Sağlığı Birimi tarafından koordine edilen toplantı, 25 Haziran 2019 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İçme Kullanma Suyu 2019 Değerlendirme Toplantısı

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli başkanlığında gerçekleşen toplantıya; KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve KASKİ yöneticileri ve birim çalışanları katıldılar.
 
Çevre Sağlığı Birimi tarafından hazırlanan genel sunum ile başlayan toplantıda, şebeke sularının genel durumu, uygunsuz su takipleri, alınması gereken önlemler, yasal müeyyideler, KASKİ tarafından şebeke sularında yapılan çalışma ve analizler istişare edildi.
 
Toplantıda KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, “Kayseri geneli yerleşim yerlerindeki otomatik klorlama cihazları oranı %99.96’dır. Bu oran Türkiye ortalamasının çok üzerinde olup bu durum büyük bir başarıdır” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
 
İçme ve kullanma suyu hakkında ortak yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüşlerini beyan eden Benli; “Geçen seneye göre klorlama oranındaki iyileştirmeden dolayı KASKİ ekibine teşekkür ediyorum. Yaz aylarında yaygın ishal vakalarıyla karşılaşıyoruz. Bu vakalar şebeke dışı beklemiş sulardan kaynaklanabildiği gibi tükettiğimiz gıdalardan da kaynaklanabileceği unutulmamalı. Halkımız bu dönemde mevsim meyve ve sebzelerini iyice yıkayarak tüketmelidir” dedi. BÜLTEN