'Hükumetimiz şiddeti durdurmak için çaba gösterdi'

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, AK Parti hükumeti döneminde kadına şiddet uygulayanlara karşı yaptırımların artırıldığını söyledi.

'Hükumetimiz şiddeti durdurmak için çaba gösterdi'

 

AK Parti Kadın Kolları Komisyonları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Türkiye 'de eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Kayseri Kadın Kolları Komisyonunun AK Parti il binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasını, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin gerçekleştirdi. AK Parti hükumetinin, iktidarı döneminde kadına yönelik şiddeti durdurmak için yoğun çaba gösterdiğini belirten Timuçin, "Hükümetimiz ve bakanlıklarımız şiddeti durdurmaya yönelik yoğun çaba göstermiştir. Halen devam eden bu mücadelede hem şiddet uygulayanlara karşı yaptırımları artırmış, hem de şiddete maruz kalan kadınlara maddi ve manevi destek vererek hayatlarına umut olmuştur. Biz hiçbir zaman bahanelerin arkasına saklanmadık, imkânsızlıkların partisi olmadık. Bugün bir kez daha tüm popülist yaklaşımları elimizin tersiyle iterek şiddetle mücadelede yolumuza kararlılıkla devam ettiğimizi gür sesimizle haykırıyoruz." diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN ÖNCEDEN ENGELLEMEK"
Şiddetle mücadelede önemli olanın, cezalandırmaktan önce önlem almak olduğuna değinen Timuçin, "Bize göre kadına şiddet; fikri ve vicdani yoksunluğu zorbalıkla kapatmaktır. Kadına şiddet en büyük acizlik ve cahilliktir. Şiddet uygulayanları en ağır şekilde cezalandırmak çok önemli olsa da, esas önemli olan şiddeti uygulanmadan önce engelleyebilmektir. Bunun toplumun her ferdini bilinçlendirmekten geçtiğini biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Selma Kara