Heyecan da var, kaza da...

Ülkemizde giderek geniş kitlelere hitap eden bir spor branşı olarak tüm dikkatleri üzerine çeken Dağcılıkta geçtiğimiz hafta sonu Erciyes'te yine zirve tırmanışı , adrenalin ve üzücü bir kaza vardı. Kayserili ve Konyalı dağcılar, Eylül ayının son günlerinde Erciyes dağının zirvesine tırmanıp dostluklarını pekiştirdi.

Heyecan da var, kaza da...

Orta Anadolu’nun en yüksek, Ülkemizin de beşinci yüksek dağı ( 3.916 metre ) konumundaki Erciyes, hemen her mevsimde dağcılara ev sahipliği yapıyor.
Yurdun çeşitli illerinden olduğu gibi yurt dışından gelen dağ tutkunlarının zirve tırmanışı yaptığı Erciyes, sonbaharın gelişiyle birlikte daha bir hareketlendi. Özellikle hafta sonlarını değerlendirmek için Erciyes’e gelen dağcılar, Süt donduran yaylası güzergahından ve Tekir Yaylası- Çobanini – Sol kulvar veya Sırt diye tabir edilen rotadan çıkış yapıp oldukça mutlu bir şekilde dönüyorlar.
Önceki gün de Erciyes’in konukları vardı. Kayseri ve Konya’dan gelen çok sayıda dağcı, tüm zorluklara göğüs gererek çıkış yaptıkları Erciyes’te 3.916 metre yükseklikte bulunmanın tarifsiz keyfini yaşadı. Zirve defterine o anki duygularını aktarıp bol bol fotoğraf çekti.
Bu tırmanışa Kayseri’den Emrullah Aydın, Ahmet Köse , Bekir Demirağ ile Ahmet Uzun, Konya’dan da T.D.F. Konya Dağcılık İl Temsilcisi Hüseyin Turan , Ömer Gülcan , Cemal Odabaşı, Muhsin Yeşil , Ulvi Öztürk, Ejder Bozdağ, Selim Çiçek, Mustafa Deveci., Uğur Kızılkoy, Yaşar incedal ve İsmail Çicek katıldı.
ÜZÜCÜ KAZADA BİR DAĞCININ AYAK BİLEĞİ KIRILDI…
Zirve tırmanışı sırasında bir dağcı üzücü bir sakatlık yaşadı ve ayak bileği kırıldı
Arkadaşı ile bir gün önce Erciyes’e zirve çıkışını yaptıktan sonra orada kamp kurup çadırda geceleyen bir dağcı (48 ), öğle saatlerinde Şeytan Deresi rotasından inişe geçtiği sırada bir anda bastığı taşın yerinden kaymasıyla dengesini kaybedince ayak bileğini kırdı. Arkadaşları hemen Jandarma Arama Kurtarma (J.A.K. ) ‘ya haber verip yardım istedi. Ancak ekip gelinceye kadar acı içinde kıvranan dağcıyı, arkadaşları Şeytan deresi ağzına kadar indirdi.
Olayı haber alan ve 5 kişiden oluşan Jandarma Arama Kurtarma ekibi iki araba ile Çoban ini mevkiine hareket etti ve sedye ile ilk yardım malzemesini de alarak yaralı dağcıya ulaşıp , bileği kırılan dağcıya ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı önce Şehir Hastanesi’ne daha sonra da ameliyat için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı.
Bileğinde çoklu kırık tespit edilen dağcının ameliyat edileceği ifade edildi. Bu kaza, tırmanışa katılan tüm dağcıları fazlasıyla üzdü.

Haber:Muhammed Kösedağ

Fotoğraflar: Bekir Demirağ