Hattat Şafak ve kursiyerleri Hüsnü Hat konusunda ziyarette bulundu

Melikgazi Halk Eğitimi bünyesinde açılan 20 saatlik Hüsnü Hat kursu bitiminde kurs öğreticisi Hattat Yusuf Şükrü Şafak ve kursiyerleri, Melikgazi Halk Eğitim Müdürü İzzet Serkuş'a veda ziyaretinde bulundular.

Hattat Şafak ve kursiyerleri Hüsnü Hat konusunda ziyarette bulundu

Hattat Şafak konuya ilişkin verdiği bilgilerde, “2 Nisan’da başlayıp 5 Aralık’ta sona erecek olan kursu; 11 kursiyer başarıyla bitirdi. Bu kursta kursiyerlere; Hüsnü Hat yazmanın ötesinde; Hat ekolleri, Hat üstadlarının hayatı, Hüsnü Hat çeşitleri, Tuğra, Hilye-i şerifler, hat malzemeleri, ahar yapma, is mürekkebi elde etmek gibi milli kültür ve sanatımızla ilgili bilgiler verildi” diyerek Melikgazi Halk Eğitim Müdürü Serkuş’a teşekkürleri iletti.
 
Hattat Şafak yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; “Bu kursiyerler büyük şevk ve heyecanla yine birçok fedakarlığa katlanarak kursa devam ettiler. Kurs süresince daha çok ecdadımızın günlük yazı iken sanat yazısı haline getirdikleri Rik’a yazı türünü çalıştılar. Hüsnü Hat öğrenmede kısa sayılacak bir müddet içinde, tamamı büyük maharet kazandılar. Bir süre daha meşke devam ederlerse, kısa zamanda hattat olurlar. Ümit ediyorum bu kursiyerler daha sonra diğer yazı türlerini de öğrenip Kayseri’deki hattatlar kervanına katılacaklardır. Kurs süresince Melikgazi Halk Eğitim’in değerli idarecileri ve Müdür İzzet Serkuş Bey bizlere çok destek oldular. Kendilerine teşekkür ederim. Bu vesileyle şu hususu belirtmeliyim ki; artık Hüsnü Hat sanatı unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımız olmaktan çıkmıştır. Birçok üniversitede akademisyen hattatlarımız olduğu gibi Anadolu’da da pek çok şehirde kalem ehli hattatlarımız vardır. Eğer salonlarımızı, bürolarımızı, evlerimizi, dükkanlarımızı ve yaşadığımız mekanları, ehil bir hattatın elinden çıkmış Hüsnü Hat levhaları süslerse, bu sanat eminim daha da gelişecek ve yayılacaktır. Tüm güzel sanatlar gibi Hüsnü Hat ile uğraşmak da insanın pek çok sıkıntılarını rehabilite edecek ciddi bir uğraşıdır” dedi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ