'Hangi talimatlarla kimlerle suç ortağı oldunuz?'

MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy, Yusuf Halaçoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mülteciler hakkındaki paylaşımı hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

'Hangi talimatlarla kimlerle suç ortağı oldunuz?'

Bir önceki dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri milletvekiliyken partisinden istifa ederek İyi Parti’ye katılan ve sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ters düşerek milletvekili adayı olamayan Yusuf Halaçoğlu,  MHP Kayseri milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in, Devlet Bahçeli’nin mülteciler hakkında yaptığı açıklamasını paylaşmasına cevaben, “Madem böyle düşünüyorsunuz bunu yapması için ittifak ettiğiniz partiye neden baskı yapmıyorsunuz? İsterseniz yapabilirsiniz. Bunu söyleyip gerekeni yapmazsanız aynı suça ortak olursunuz.” mesajını paylaştı.

“TARİH AFFETMEYECEK”

Halaçoğlu’nun söz konusu mesajının ardından MHP milletvekili Baki Ersoy, Yusuf Halaçoğlu’nun mesajına tepki gösterdi. Ersoy, “MHP olarak bu konudaki düşüncelerimiz her konuda olduğu gibi nettir. Suç ve ortaklık konusuna gelince, önce sizin 1 Kasım’dan sonra Kayseri’de ilk olarak liderimizin yanında olduğumuzu haykırdığımız gün yanımdaydınız, sonra hangi talimatla kimlerle suç ortağı oldunuz? 1 Kasım’dan sonra bir gazetecinin başka bir lider adayı olursa sorusuna ‘Ben Devlet Bey’in yanındayım, başkan bir aday olursa istifa ederim’ dedikten yaklaşık 1 ay sonra ne oldu da, kimler devreye girdi de apar topar kaçtınız? Kamuoyu hala bu ilişki ağını merak ediyor? O dönem il başkanıydım ve yaşanılan her anı çok net hatırlıyorum. 1 Kasım’dan sonraki liderimize destek açıklamamızdan sonra ani tavır değişikliğinin sebebi sizdedir. Ama hala oturup MHP’ye zarar verme çabalarınız beyhudedir, ayıptır, günahtır ve bu tarih affetmeyecek...! Hatırlıyor musunuz? Beni arayıp ‘Ben gidiyorum başkanım, birazdan basın toplantısı yapacağız’ dediğiniz ve apar, topar o telefonu kapatma telaşınızı? Talimatlarla hareket ettiniz hem partimize hem de Kayseri il teşkilatına yanlış yaptınız. Suç ve ortaklığı şimdi bir düşünün!” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber