Halk resepsiyonu: 'Dört dörtlük. Tek kelime ile mükemmel'

BU yıl 97'nci yıldönümü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resepsiyonu, Vali Şehmuz Günaydın'ın aldığı karar ile halka açık olarak sokakta gerçekleştirildi. Konuya ilişkin olarak görüşlerini aldığımız vatandaşlar ise kararı 'Dört dörtlük. Tek kelime ile mükemmel' şeklinde niteledi.

Halk resepsiyonu: 'Dört dörtlük. Tek kelime ile mükemmel'

Devlet ile millet arasında kısmi bir çizgi olarak nitelendirilebilecek olan bazı kimselerin adeta cımbızlanarak seçildiği ve davet edildiği lüks otellerde gerçekleşen zafer resepsiyonunu bu sene Vali Günaydın’ın kararı ile halka açık olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Valilik önünde gerçekleştirildi. Söz konusu uygulama ile adeta ezberleri bozan Vali Günaydın’ın bu kararı hakkında görüşlerini aldığımız vatandaşlar, karardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek Vali Günaydın’ı tebrik etti. 
 
“TV’LERDE İÇ GEÇİREREK İZLİYORDUK”
 
Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Pınarbaşı ilçesinde Tarih Öğretmeni olan Mehmet Kaya, iki çocuğu ile katıldığı resepsiyonla ilgili; “Eskiden televizyonlarda kravatlı insanların katıldığı resepsiyonları izlerken iç geçirdiğimiz görüntülerdi bunlar. Onları ancak televizyonlardan izliyorduk.  Ancak şu anda biz de resepsiyona katıldık. Bu uygulamayı duyduğum anda çocuklarımla resepsiyona katılma kararı aldım. Buradan Vali Bey’e özel teşekkürlerimi iletiyorum. Beni duyuyorsa kutluyorum kendisini. Uygulama tek kelime ile mükemmel” ifadelerinde bulundu.
 
DÖRT DÖRTLÜK UYGULAMA
 
Resepsiyona katılan en özel misafirlerden olan huzurevi sakinleri ise kararı dört dörtlük olarak yorumlayarak karardan herkesin memnun olduğunu belirtti. Huzurevi sakini Tacettin Kaya, paylaştığı görüşlerinde; “Bu uygulamanın devam etmesini istiyoruz. Devlet başımızın tacı. Devlet olmazsa biz yaşayamayız, biz olmazsak devlet yaşayamaz. Bu kararı alan valimiz kutluyorum” dedi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ