Güven: 'Tavrımız çok sert olacak'

KOOP-İŞ Sendikası Şube Başkanı İdris Güven, açıklama yaparak Koton'da yaşanan işçi çıkarımlarını sert bir dille eleştirdi. Güven 'Yapılanlar hukuksuzluktur, adaletsizliktir. Bu yapılanlar ayıptır, günahtır, emeğe ve emekçiye saygısızlıktır. Tekrar işe başlatılmazlarsa buna karşı tavrımız çok sert olacaktır' dedi.

Güven: 'Tavrımız çok sert olacak'

Türkiye’nin bilinen tekstil firmalarından Koton’da çok sayıda işçi geçtiğimiz günlerde işten çıkarılmıştı. 
 
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan KOOP-İŞ Sendikası Şube Başkanı İdris Güven yaşanan olayın son derece üzücü olduğunu söyledi.
 
İşten çıkarılan işçilerin sendikalarına üye olduğunu ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizen Başkan Güven şunları söyledi:
“Binlerce üyemiz gibi KOOP-İŞ’e güvenen, inanan Koton işçileri anayasal, yasal haklarını kullanamıyor. İşveren, onlara örgütlü olmayı, insanca, özgürce yaşamayı reva görmüyor. Bu yapılanlar hukuksuzluktur, adaletsizliktir. Bu yapılanlar ayıptır, günahtır, emeğe ve emekçiye saygısızlıktır. Koop-İş Sendikası olarak bunları yapan işvereni kınıyoruz. İnsanların ekmeğiyle oynayanları, işçinin aşına, ekmeğine göz dikenleri, çalışanların haklarını hiçe sayarak işyerlerini yönetenleri kınıyoruz. Emeğe ve emekçiye saygı duymayan Koton işverenine soruyoruz. Ey işveren! Burası kabile devleti mi yoksa bir hukuk devletimi? Ya yasalara uyarsın, hukuku uygularsın, emeğe, emekçiye saygılı olursun ya da KOOP-İŞ Sendikası sana bunları öğretir. KOOP-İŞ senin yakana yapışır, örgütlenme hakkını alana kadar da bırakmaz.Eminiz ki, Koton işçisi arkadaşlarımız bu baskılardan yılmayacak. Sendikamıza üye olmaya devam edecek, onlara dayatılan bu kara düzene razı olmayacaktır. Hep birlikte mücadele edeceğiz ve bu anlayışa teslim olmayacağız. KOOP-İŞ Sendikası sonuna kadar Koton işçileriyle birlikte olacak, mücadele edecektir.Gelin sendikal örgütlenmemizin önündeki engelleri kaldırın. Gelin bir an önce oturalım, bu konuyu masa başında çözelim. Şunu iyi bilin ki, ne yaparsanız yapın bu işyerlerindeki örgütlenmemizi engelleyemeyeceksiniz. Ancak tüm bunlara rağmen, işverenin haksız ve hukuksuz tavrı devam ederse, sendikamıza üye olduğu için işten çıkarılan işçileri tekrar işe başlatmazsa, buna karşı tavrımız çok sert olacaktır.KOOP-İŞ sendikası 68 bin üyesinden, bir milyonu aşan üyesi ile TÜRK-İŞ’ten ve parçası olmaktan onur duyduğu Türk işçi hareketinden aldığı destekle tüketimden gelen gücünü de gösterecek ve gerekeni yapacaktır.” BÜLTEN