Güneşli Mahallesi'ndeki arazi sorunu sürüyor

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Güneşli Mahallesi'nde okul yapılması için bağışlanan arazinin vasfının 'konut olarak' değiştirilmek üzere Büyükşehir Belediyesi gündemine alındığını öne sürdü.

Güneşli Mahallesi'ndeki arazi sorunu sürüyor

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Özer, Güneşli Mahallesine okul yapılsın diye bağışlanan yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazinin durumunu daha önce mahalleliden gelen şikayet üzerine dile getirdiklerini, ancak Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını ifade etti. Halihazırda arazinin Büyükşehir Belediyesi gündemine, vasfı ‘konut arazisi’ olarak değiştirilmek üzere geldiğini belirten Özer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yaptığımız açıklama ile ilgili olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir açıklama gelmemekle birlikte, konu tüm vurdumduymazlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin gündemine alınmış şu sıralarda ‘resmi kurum’ olan arazinin vasfının ‘konut alanı’ olarak değiştirilmesi istenmektedir. Daha önceki açıklamamızda da belirttiğimiz üzere; bu alan halkımızın Güneşli Mahallesi’ne ‘okul alanı’ için bağışlamış olduğu bir alan olup bu alan üzerinde birçok vatandaşımızın hakkı bulunmaktadır. Her nedense hep AKP ve yöneticilerinin yıllarca neredeyse bedelsiz kullandıkları, büyük bir bölümü tarım arazisi olan, Kayseri ili Kocasinan İlçesi Güneşli Mahallesi’nde bulunan 3498 parsel no’lu, yaklaşık 1.000.000 m2’lik taşınmazın yeni rant kapısı oluşturacak şekilde konut alanına dönüştürülecek olması buradaki yeni rantta kimlerin parmağı olduğunu da sorgulamayı gerektirmektedir. Tarım arazilerinin zor bulunduğu, tarıma elverişli alanların oluşturulmasının tavsiye edildiği şu dönemde, yıllardır tarım politikaları ile çiftçileri zor duruma düşürmüş AKP zihniyeti, yeni rantlar yaratmak ve bunları da başta yöneticileri olmak üzere kendi yandaşlarına yeni kazanç kapıları oluşturmak niyetindedir. Türkiye’nin konut alanına değil, tarım arazilerine, verimli tarım politikalarına ihtiyacı vardır. Neredeyse her üründe dışa bağımlılığımız giderek artmaktadır. Bunlarla ilgili tedbir almak bir yana, genelden yerele AKP politikaları, inşaatlar üzerinden yandaşlara ihale kazandırmak üzerine kurulmuş, kurulmaya devam etmektedir. Acaba bölgede yeni rant kapılarını kim aralayacak, kimler ranttan nemalanacak, kimler ihale alacaktır?”

Haber Merkezi