GÜL'ÜN HOŞUNA GİTMEDİ

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu üç belediyeye kayyım atanmasıyla ilgili tweet attı. Gül ve Davutoğlu atamaları eleştirdi. Abdullah Gül, kayyım atanmasının 'doğru olmadığı'nı söyledi.

GÜL'ÜN HOŞUNA GİTMEDİ

DİYARBAKIR, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasına AK Parti’den ayrılarak yeni parti kuracakları iddia edilen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan tepki geldi. Gül, 31 Mart’ta seçilen başkanların yerine kayyım atanmasının ‘doğru olmadığı’nı söyledi. Davutoğlu ise görevden almaları, ‘demokratik sistemin ruhuna aykırı’ olarak nitelendirdi.
 
PEŞ PEŞE TEPKİ
 
RESMİ Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Gül, “Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının “bu şekilde” görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır” ifadelerini kullandı. Ahmet Davutoğlu ise Gül’den yaklaşık bir dakika sonra atatğı tweette; “Belediye Başkanları’nın idari tasarrufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır. Adayların seçime girmesi kanuna aykırı ise YSK bunu seçim öncesinde değerlendirmelidir” dedi.
 
MÜDAHALE KAÇINILMAZDI
 
HDP’li üç belediyeye kayyum atanmasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan destek geldi. Oktay, “Belediye imkanlarının eli kanlı terör örgütü lehine kullanıldığı adli ve idari soruşturmalarla tespit edilmiş ve gereken yapılmıştır. Millet iradesi asla terörün vesayetine terk edilemez. Demokrasi mücadelemiz çerçevesinde teröre destek veren belediyelere müdahale kaçınılmazdır” dedi. HM