Gözler Bugün Kabine Toplantısında Olacak

Bugün gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde olacak. Kabine toplantısında alınacak yeni kararlar merakla bekleniyor. Merakla beklenen birçok konuda cevaplar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Gözler Bugün Kabine Toplantısında Olacak

Koronavirüs sürecinde yerinde karar dönemi başlamışken illere göre normalleşme adımları, yüz yüze eğitim, kafe ve restoranların son durumu, sokağa çıkma kısıtlamaları bugün kabine toplantısında değerlendirilecek.

Toplantıda kademeli normalleşmenin ayrıntıları belli olacak, kısıtlamalar her ile özel değerlendirilecek. Değerlendirmelerde vaka sayıları il bazında göz önüne alınacak. İllere göre vaka sayıları değerlendirilirken tabloda, düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı, yüksek riskli iller turuncu, çok yüksek riskli iller de kırmızı ile gösterilecek.

Merakla beklenen yüz yüze eğitim açıklaması

Yüz yüze eğitim süreci merak konusu olurken karar için gözler toplantıda olacak. İllere göre değerlendirme yapılacak ve risk haritasına göre çıkacak kararla yüz yüze eğitim 2 Mart’ta başlayacak.

Gündemden düşmeyen yüz yüze eğitim, kafe ve restoranlar, kısıtlamaların durumu, aşılama süreci de değerlendirileceği bilinirken, aşı tedariki konusunda son durum, sipariş verilen aşılar ve yerli aşı konusu ele alınacak. 65 yaş üstü kısıtlamalarının da konuşulacağı kabine toplantısında, esneme olup olmayacağı yapılacak açıklamalar ile belli olacak.

Koronavirüs sürecinde merakla beklenen birçok sorunun cevabı kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Haber Merkezi