'Göçün sorumlusu Emperyalistler'

Afganistan'dan meydana gelen göç dalgasına ilişkin açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü, Afgan göçünün sorumlusunun bölgedeki emperyalist politikalar ve hukûmetin dış politikası olduğunu savundu.

'Göçün sorumlusu Emperyalistler'

Açıklamada, BM verilerine göre 2020 yılında kayıt altına alınan Türkiye’deki Afgan mültecilerin sayısı 116 bin, 2019 yılındaki belgesiz mülteci sayısının ise 201 bin olarak tespit edildiği ifade edildi.

"KRİZİN GÖÇMENLERİ VAR"

Taliban'ın ilerleyişi ile söz konusu rakamların artacağı belirtilirken, sorunun çözümünün antiemperyalist tutumla olabileceği ifade edildi. Açıklamada, "Ortada bir ‘Göçmen krizi’ yok. Krizin göçmenleri var. Bu krizi yaratanlar da emperyalistlerdir, bu krizden çıkış ise onlarla işbirliği değil anti emperyalist tutumla mümkündür. Emperyalist barbarlığın karşısında halkların kardeşliği temelinde demokratik bir çözüm ile mümkündür. Öte yandan uluslararası krizi yaratanlar sonuçlarını da paylaşmak zorundadır." denildi.

"BATI İKİYÜZLÜ DAVRANIYOR"

Öte yandan Batı'nın, mülteci politikalarında ikiyüzlü bir tutum sergilediği belirtilen açıklamada, "Demokrasi havarisi sayılan AB ülkeleri de utanç anlaşması olarak tarihe geçen ‘Geri Kabul Anlaşması’ ile Türkiye’ye göçmen deposu olma rolünü biçiyor. Uluslararası krizin yaratıcıları krizin yükünü Türkiye Libya gibi ülkelerin sırtına yüklerken, mülteciler açlıkla ölüm arasında yaşama tutunmaya çalışıyor." ifadelerine yer verildi.


>>Kurumsal Haber