Gizem'in katil kocasının akıl sağlığı raporu bekleniyor

Haber: Şeref Kahraman / Kayseri'de evde tartıştığı 27 yaşındaki eşi Gizem Vural Dik'i kafasına sıkarak öldüren 35 yaşındaki koca hakkında akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair beklenen rapor nedeniyle, duruşma ertelendi.

Gizem'in katil kocasının akıl sağlığı raporu bekleniyor

9 Ekim’de Melikgazi ilçesi Tavlusun Mahallesi’nde meydana gelen olayda Gizem Vural Dik, eşi Mehmet Dik ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi sonucu Mehmet Dik, ruhsatsız silahı ile 4 yıllık eşi, 1 çocuk annesi Gizem Vural Dik’i başından 1 el ateş ederek öldürdü. Polisi arayarak eşini vurduğunu söyleyip, silahı ile birlikte kaçan Mehmet Dik, polis tarafından yakalandı.

‘GİZEM’İ ÖLDÜRDÜM, ANNESİNİ ARA’

Ayrıca gazetemizin özel edindiği bilgiye göre cinayet anında 9 yaşındaki kızlarının da o an evde olduğu, başından vurduğu eşinin ölmesini beklediği, öldükten sonra kızını da alıp evden çıktığı iddia edildi. Evden çıkarken akrabası ile karşılaştığı ve ‘Gizem’i öldürdüm, annesini ara’ dediği ve kızlarını da zanlının annesine götürdüğü öğrenildi.

SAÇLARINI KIRPARAK ŞİDDET!

Gizem’in sürekli şiddet görmesi yüzünden kadının annesinin de yan binaya taşındığı, geçtiğimiz hafta Gizem’in yine kocası tarafından saçlarını kırparak kesip şiddet gördüğü ve kadının saçlarını kuaföre gidip tamamen kestiği öğrenildi. Gizem’in o saçı kesilmiş halini instagramhikayesinde de paylaştığı ortaya çıktı.

‘EVLİ, MUTLU, ÇOCUKLU’

Öte yandan 1 çocuk annesi Gizem Vural Dik’in sosyal medya hesabından öldürülmeden 4 saat önce yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Dik’in, ‘Bugün benim efkarım var, değme felek değme’ adlı şarkıyı paylaştığı görüldü. Gizem Vural Dik’in eşi ile fotoğrafının olduğu profilinde ‘evli, mutlu, çocuklu’ yazısı da dikkat çekti. Yakalanan şüpheli tutuklandı.

BAKANLIK AVUKATI DA KATILDI

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Mehmet Dik (35), öldürülen Gizem’in şikayetçi ailesi ve avukatlar hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da duruşmaya katıldı.

“SUS DEDİM SUSMADI…”

1 çocuk babası, otel çalışanı tutuklu sanık Mehmet Dik, mahkemede ilk duruşmadaki savunmasında şunları söylemişti: “Beni işten çıkaran eşim oldu, onun yüzünden işi bıraktım, benden sürekli yurt dışına gitmemi istiyordu. Olay günü yine tartıştık, beni evden göndermek istiyordu. Her Perşembe ya beni evden gönderirdi, ya kendisi giderdi. O gün yine kombi taktırma, taşınma masrafları, iş ve para yüzünden tartıştık, bana ‘s…r ol, git’ dedi. Ben bir poşet aldım mutfaktan, geldi elimden aldı, silahımı alıp taşınma masrafları için satacaktım, poşeti alınca belime taktım, bana ‘beni mi öldüreceksin’ dedi, ben de ‘bu gidişle sen beni öldüreceksin’ dedim. O gün ne pezevenkliğim, ne kavatlığım kaldı, ‘kırığına mı gidiyorsun’ deyince kavga ettik. Sürekli küfür etti, sus dedim susmadı, sus dedim susmadı, ağzını kapattım, o ara silah patladı, kafasından kan geliyordu, kalk dedim kalkmadı, ailesi ile de sürekli tartışırdık, eşimin beni aldattığından şüpheleniyordum.”

Önceki ifadelerinde ‘1 el ateş ettim’ diye söylediği hatırlatılması üzerine, sanığın sürekli ‘sus dedim susmadı, kalk dedim kalkmadı, kan geliyordu’ gibi kelimeleri tekrar ettiği görülmüştü. Sanığın avukatı da müvekkilinin mahkemede olduğu gibi, cezaevinde de garip hareketler sergilediğini söyleyerek, rapor konusunda talepleri olduğunu söylemişti.

Mahkeme heyeti verdiği sanığın tutukluluk halinin devamına, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair raporun beklenilmesine karar vererek, duruşmayı 2021, Ocak ayına erteledi.