'Esnafımızı serbest bırakın'

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, pandemi nedeniyle işyerleri kapalı olan esnafın sorunlarını dile getirdiği açıklama yayınladı. Aktaş, 'Esnafımızı serbest bırakın yedi gün işyerlerini açsınlar ve satış yapabilsinler' dedi.

'Esnafımızı serbest bırakın'

Başkan Sinan Aktaş, pandemi nedeniyle alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında, işyerleri kapalı olan ve gelir sağlamakta zorlanan esnafın sorunlarını gündeme taşıdı. Başkan Aktaş, “Tamamen kapalı durumda olan bu esnafımızı bırakın işyerlerini açsınlar. Eğer böyle devam edecek olursanız, yarın bir gün hadi açın dediğinizde ortada açılacak esnaf kalmayacak” diye konuştu.

“ADALETSİZLİK VAR”

Açıklamasında, “Hafta içi açık olan esnafımızın da hafta sonları açık olabilmesi için hafta sonu yasaklarını kaldırın. Ortada tam bir adaletsizlik ve çifte standart var” diyen Aktaş, zincir marketlerin açık olduğunu ama esnafın işyerlerinin kapalı kaldığını vurguladı.

“ESNAFA GELİNCE VİRÜS YAYIYOR DİYEREK KAPATIYORSUNUZ”

Aktaş, AK Parti’nin kongre ve mitinglerine de eleştiri getirerek, “İnsanlara birbirinize ziyarete gitmeyin deniliyor. Ama bakıyorsunuz AK Parti Kayseri Teşkilatı 10 günde 1000 ev ziyareti diyerek kapı kapı evlere ziyarete gidiyorlar” diye konuştu. Başkan Aktaş, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Turizm merkezleri, kayak merkezleri, marketler, avmler serbest çalışıyor. Tüm buralardan virüs yayılmıyor bulaşmıyor. Ama kapalı esnaflarımıza geldiğinde çok tehlikeli virüs yayıyor diyerek kapatıyorsunuz. Bu hiçbir hukuk sisteminde hakka, adalete ve vicdana sığmadığı gibi akılla mantıkla da örtüşmez. Esnaflarımızı serbest bırakın 7 gün işyerlerini açsınlar ve satış yapabilsinler. Virüs nedeniyle zaten satışları fazlasıyla düşmüş durumda. Mağdur ettiğiniz esnaf kardeşlerimizin Vergi ve sigorta borçlarını silin ödenmiş kabul edin. İş yeri kiralarını ödeyin. Elektrik ve su faturalarını da ödeyin. Bu süreçte bu işyerlerinde çalışırken kapandığı için işinden olan vatandaşımıza iş bulun ve asgari ücretten maaşlarını ödeyin.”

Kurumsal Haber