'Esnaf bana Deva Hanım diye sesleniyor'

Deva Partisi Kayseri İl Örgütü Başkanı Begüm Başmısırlı ve ekibi Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

'Esnaf bana Deva Hanım diye sesleniyor'

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve Yönetim Kurulu Üyelerinin karşıladığı Begüm Başmısırlı, Kayseri'de halihazırda 3 ilçede teşkilatlandıklarını, merkez Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinde de teşkilatlanma çalışmalarında sona geldiklerini belirtti. Partilerine üye olmak için 5 bin civarında başvurunun bulunduğunu dile getiren Başmısırlı, "Bu rakam her hafta üzerine 200-300 koyarak artıyor. 60 kişilik yönetim kurulumuzu da oluşturduk. Çok yakında parti binamızda basın mensuplarımıza yönetim kurulu üyelerimizi de açıklayacağız. 23 Eylül'de göreve geldim. O zamandan bu zamana geç kaldığımızı düşünenler var ama biz geç kaldığımızı düşünmüyoruz. Bize başvuran her isme tek tek ulaşıyoruz. Liyakati önemsiyoruz, biz omurga oluşturuyoruz." diye konuştu.

"HER GRUBU TEMSİL EDİYORUZ"

Yapılanmayı oluştururken, her kesimden insana yer vermeye çalıştıklarının altını çizen Başmısırlı, "Beni de Kayseri'nin yerlisi diye biliyorlar ama anne tarafından Çerkes'im. Bu nedenle herkesi kucaklayan bir yapım var, partimiz de böyle bir vizyona sahip. Bize göre bayrak MHP'nin bayrağı değil, din AKP'nin dîni değil, Atatürk CHP'nin Atatürk'ü değil. Biz bunların hepsini temsil eden bir yapılanmaya gayret ediyoruz." dedi.

"ESNAFTA KARŞILIĞIMIZ VAR"

Esnaf ve ilçe ziyaretlerinde bulunduklarını ve özellikle esnaf ziyaretlerinde Deva Partisi'ne karşı ilgi gördüklerini söyleyen Başmısırlı, "Kayseri'nin ilgisi ve alâkası çok fazla. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan'ı çok iyi tanıyorlar. İş kesiminde, sanayicilerde, esnafta taban çok hareketli. Biz, yarın seçim olacak gibi hareket ediyoruz. Özellikle esnafımızdan yoğun bir ilgi ve alâka var. Bana Deva Hanım diye sesleniyorlar." ifadelerini kullandı.

Begüm Başmısırlı, CHP İl Başkanı Ümit Özer ile birlikte Kayseri'de bir siyasî partinin başkanlığını yapan ikinci kadın olarak görevde bulunuyor.

Selma Kara