Eşini 15 yerinden bıçaklayan kocaya 19 yıl hapis

Haber: Şeref Kahraman - Kayseri'de 1 yıllık evli olan ve tartıştığı eşini 15 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan kocaya 'adam öldürmeye teşebbüs' ve 'hakaret' suçlarından toplam 19 yıl hapis cezası verildi. Tutuklu sanık koca kıskançlık yüzünden yaptığını, pişman olduğunu söylerken, mağdur kadın ise 'bana 'ben cinayet işledikten sonra ne yaparım biliyor musun, müzik açar dinlerim' diyerek gidip müzik açtı, beni defalarca bıçakladı' dedi.

Eşini 15 yerinden bıçaklayan kocaya 19 yıl hapis

20 Mart’ta saat 15.00 sıralarında, Melikgazi ilçesine bağlı Esenyurt Mahallesi Gediz Caddesi'nde meydana gelen olayda Ömer C., 1 yıllık eşi Dilara C. ile tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Ömer C., eşini 15 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Dilara C., komşusundan yardım istedi. İhbarla eve gelen 112 ekipleri, Dilara C.'yi ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Olayın ardından evden kaçan Ömer C. ise polis ekiplerince Battalgazi Mahallesi'ndeki Çeçenistan Parkı'nda yakalanarak, gözaltına alındı. Ömer C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Ömer C.(21) koronavirüs tedbirleri kapsamında Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, mağdur kadın Dilara C.(19) ve avukatlar duruşma salonunda hazır bulundu.

SANIK KOCA: ÇOK PİŞMANIM

Tutuklu sanık Ömer C. Önceki savunmalarını tekrar edip, eşi Dilara C. ile 1 yıl önce evlendiklerini ve olayda bir gün önce akrabalarının nişanına gittiklerini belirterek, “Nişan günü orada eşimin eski sevgilisini gördük, kıskançlık oldu ama eve gelince tesadüfen karşılaşıldığını söyleyip, konuyu kapattık. Olay günü ise eşimin birisi ile mesajlaştığını gördüm, yine o kişi ile konuştuğunu düşündüm ve tartıştık, sonra bana ağır bir hakaret edince kendimi kaybettim, 1 kez bıçak salladığımı hatırlıyorum ama gerisini hatırlamıyorum, çok pişmanım” diye konuştu.

MAĞDUR KADIN: ‘BEN BU KIZI ÖLDÜRECEĞİM’ DİYORDU

Mağdur kadın Dilara C. De önceki ifadelerinde olduğu gibi sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek şöyle ifade vermişti: “Olay günü annem hediye internet paketi gönderdi, eşim de bu mesajı görünce kimden geldiğini sorup tartıştık, eski sevgilim ile tartıştığımızı düşünmüş, mutfaktan bıçak alıp dışarı gitmeye çalıştı, hem onu, hem kendisine zarar vereceğini düşünüp izin vermedim, sonra beni bıçakla yaraladı. Evde yaşlı babaannemin arkasına saklandım, bana ‘ben cinayet işledikten sonra ne yaparım biliyor musun, müzik açar dinlerim’ diyerek gidip müzik açtı. Daha sonra halamı aradılar, o geldi. Halama, babaannesini göndermesini söyleyerek, ‘Ben bu kızı öldüreceğim’ diyordu, defalarca bıçakla vurdu, sonra ben komşuya kaçtım, kapıyı kilitlediler, polis ile ambulansa haber verdiler. Celal isimli şahıs benim eski sevgilimdi ama o nişan gününe kadar hiç görmedim, o gün tesadüf gördüm ve asla eşimi aldatmadım.”

Karar verileceği uyarısı ile son sözü sorulan sanık Ömer C. Pişman olduğunu, beraatını, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu, tutuklu sanık Ömer. C.’ye ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 18 yıl, ‘hakaret’ suçundan ise 1 yıl olmak üzere toplam 19 yıl hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verdi.