ERÜ Kurumsal Akreditasyon Programına dahil edildi

Kurumsal Akreditasyon Programına dâhil edilen yükseköğretim kurumları, YÖKAK tarafından bu yıl ilk kez belirlendi.

ERÜ Kurumsal Akreditasyon Programına dahil edildi

2020 Yılı güz döneminde 11 yükseköğretim kurumu Kurumsal Akreditasyon Programına alındı. Kurumsal Akreditasyon Programına alınan yükseköğretim kurumları arasında Eciyes Üniversitesi de yer alma başarısı gösterdi.

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP); yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir.

KAP Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından oluşturulan değerlendirme takımları tarafından Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri ile Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kılavuzu kapsamında yürütülece.

Değerlendirme yükseköğretim kurumlarının yapısına uygun olarak oluşturulan değerlendirme takımları tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu değerlendirme takımları tarafından ilgili yükseköğretim kurumlarına iki ziyaret (ön ziyaret ve saha ziyareti) gerçekleştirilecek.

Bu ziyaretler neticesinde değerlendirme takımları tarafından Kurumsal Akreditasyon Raporları (KAR) hazırlanacak ve bu raporlar göz önünde bulundurularak YÖKAK tarafından akreditasyona ilişkin karar verilecek.

YÖKAK tarafından KAP kapsamında aşağıdaki kararlar verilmektedir:

Tam akreditasyon (beş yıl süreyle)
Koşullu akreditasyon (iki yıl süreyle)
Yükseköğretim kurumuna kalite güvencesi uygulamaları bağlamında destek verilmesi

Bülten