ERKAN KOYUNCU UNUTULMADI !.

Kayserili gazeteci- amatör dağcı Bekir Demirağ (74) spor sahalarından arkadaşı olan merhum Erkan Koyuncu anısına Erciyes Dağı'nın 3.916 metre yükseklikteki zirvesine başarılı bir tırmanış yaptı.

ERKAN KOYUNCU UNUTULMADI !.

Yıllarca çoğu maçı Erkan Koyuncu ile birlikte saha içinde takip edip - görüntüleyen Bekir Demirağ,
2 Ağustos 2014 ‘de Galatasaray Florya Metin Oktay Tesisleri'ne sabah antrenmanını takip etmek üzere gelen, ancak tesisin otomatik demir kapısına sıkışarak yaşamını yitiren arkadaşı Sabah Gazetesi Foto Muhabiri Erkan Koyuncu’yu unutmadı ve onun anısına hayli zor hava şartlarına rağmen Erciyes Dağı’na yaptığı bu 95. (Doksan beşinci ) tırmanışını merhum arkadaşına ve ülkemizdeki tüm spor foto muhabirleriyle spor yazarlarına armağan etti.
Gece saat 02.30’da Çobanini mevkiinden hareket ederek Kahvaltı kayalıkları- Sol kulvar- Hörgüçkaya sağ tarafındaki kayalık bölümden sabah saat 07.00’de Erciyes dağının 3.916 metre yükseklikteki Ana zirvesine ulaşan Bekir Demirağ’ı burada çok soğuk bir hava ve şiddetli fırtına bekliyordu.
Hemen zirve defterine duygularını yazan ve birkaç tane de fotoğraf çekimi yapıp Şeytanderesi kulvarından başka bir faaliyet için gelen diğer dağcılarla birlikte inişe geçen Demirağ, böylece 95. Zirve tırmanışını gerçekleştirmiş oldu.
DUYGUSAL MESAJLAR…
Bekir Demirağ zirvedeki deftere de ‘ 11 Ekim 2020- Saat 07.00… ERCİYES’E 95. TIRMANIŞIM.
Ülkemizin önde gelen yüksek dağlarından Erciyes’e yaptığım bu tırmanışımı görevi başında yaşama veda eden spor foto muhabiri arkadaşım Erkan KOYUNCU ve kar-yağmur, soğuk-sıcak demeden yurdun dört bir köşesinde tam bir görev aşkıyla o sahadan o sahaya, o salondan bir diğerine koşan tüm spor basınına armağan ediyorum.
Merhum arkadaşıma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine, spor medyamıza da sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.
ONU ASLA UNUTMAYACAĞIZ !..’ notunu yazdı.

Haber : Muhammed KÖSEDAĞ
Fotoğraflar : Bekir DEMİRAĞ