Erciyes'e FİFA standartlarında sahalar

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, uluslararası takımların da kamp yapacağı Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ndeki FİFA standardında 2 sahanın tamamlandığı müjdesini verdi.

Erciyes'e FİFA standartlarında sahalar

Bin 860 metre rakımda konuşlandırılan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde  incelemelerde bulunan Büyükkılıç, yapımı tamamlanan sahaların, Erciyes’in kış aylarının dışında da kullanımı sağlayacağını belirtti. Büyükkılıç, “Kayseri’nin markası olan Erciyes Dağımız sadece kış turizmin merkezi olarak değil, 12 ay boyunca adından söz ettirmeye başladı. Erciyes Master Planı çerçevesinde planlanan Yüksek İrtifa Kamp Merkezimiz ’de yapımı tamamlanan 2 saha dışında 6 saha daha yapıyoruz. Ayrıca, salon sporları için kapalı spor salonunun da talimatını verdik. Olimpik niteliğinde. Kompleks mantığı içerisinde yükseklik itibariyle 1800-2000 rakım yükseklik var. Araştırmalar onu gösteriyor. Erciyes bizi bağrına basıyor. Sağlıklı olmak istiyorsanız, kamp yapmak istiyorsanız, buyurun gelin. Bu anlayış içerisinde Gençlik Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Onlarda bizden desteklerini esirgemiyorlar ki, zaten son süreçte de Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere sahip çıkma kaygısıyla Gençlik Spor Bakanlığımızın destekleriyle Kayserisporumuz da hak ettiği yerde kaldı. Şehrimiz adına bir bakıma kazanım oldu. Bu şehre Süper Lig’deki bir takım yüzde 500 yakışır. Onu da gözbebeğimiz gibi korumamız lazım. Buradan büyük takımları, ulusal standart olan sahalardan yararlanması ve dışarıdakilere imkân sağlayıp, katma değer sağlanması. Şehrimize kazanım sağlanması çok önemli.” dedi.

SAHALARIN ÖZELLİKLERİ

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ndeki sahalar 110x70 ölçülerinde FİFA standartlarına göre yapıldı. 4 futbol takımına hizmet verecek içerisinde duşlar ve şok havuzlarının da bulunduğu soyunma birimlerinin yanı sıra 200 metrekare fitness salonu da merkezde hazır hale getirildi. 1860 metre rakımdaki sahalarda canlı yayın platformu, paratonerler, yedek kulübeleri gibi tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Teknik birimlerin de bulunduğu komplekse Başkan Büyükkılıç’ın talimatıyla salon sporları takımlarının da kamp yapmasına imkan sağlamak amacıyla kapalı spor salonu da yapılacak.